IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Palestijnse organisaties Addameer en OPGAI vragen Stad Gent einde contracten met G4S

Facebook
Twitter
Email
Print

Addameer (Prisoners Support and Human Rights Association) en OPGAI (Occupied Palestine and Syrian Golan Heights Advocacy Initiative) kropen in de pen toen ze vernamen dat Stad Gent voor meer dan 4 miljoen euro contracten heeft afgesloten met het privaat bewakingsbedrijf G4S.  Addameer en OPGAI vragen aan Stad Gent om alle banden met deze omstreden firma te verbreken.

G4S is het grootste beveiligingsbedrijf ter wereld en ligt internationaal onder vuur voor ondermeer de actieve medewerking aan het bezettings- en apartheidsregime van IsraĆ«l.  G4S schendt op verschillende manieren het internationaal recht en de mensenrechten van de Palestijnen.  G4S levert veiligheidsapparatuur en -diensten voor detentiefaciliteiten in IsraĆ«l en de bezette Westelijke Jordaanoever waarin Palestijnse politieke gevangenen ā€“waaronder kinderen- zonder eerlijk proces opgesloten zitten en onderworpen worden aan systematische mishandeling.  G4S levert ook beveiligingsdiensten aan bedrijven en industriĆ«le zones in de illegale IsraĆ«lische kolonies en aan IsraĆ«lische militaire controleposten op de Westelijke Jordaanoever, die onderdeel vormen van de Apartheidsmuur waarvan het tracĆ© illegaal werd verklaard door het Internationaal Hof van Justitie (Adviserende Opinie van 9 juli 2004).


Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be