IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

MUSIC FOR PALESTINE: Doe mee!

Facebook
Twitter
Email
Print

Van 18 tot 24 december organiseert het nationale radiostation Studio Brussel weer de warmste week.  Music for Life is een initiatief waarbij iedereen acties kan opzetten om een goed doel naar keuze financieel te ondersteunen.  Ook dit jaar werd Palestina Solidariteit als goed doel geselecteerd en kan jij ons ondersteunen.

Wat doet Palestina Solidariteit?

Palestina Solidariteit vzw zet zich in België in voor een rechtvaardige en duurzame oplossing voor de Israël/Palestina-problematiek, op basis van het internationaal recht en de mensenrechten.  We informeren, sensibiliseren en mobiliseren het brede publiek, de media en beleidsmakers via lezingen, workshops, infodossiers, films etc.  We ondersteunen 5 Palestijnse middenveldprojecten en organiseren inleefreizen naar Israël en Palestina. 

Naar waar gaat het geld

Het bedrag dat Palestina Solidariteit dit jaar zal verkrijgen door de Music for Life-acties gaat deels naar de noordwerking van onze organisatie en deels naar noodhulp voor Gaza.

De noordwerking van Palestina Solidariteit heeft naast vrijwilligers, creatieve ideeën en campagnes ook materiaal nodig.  De ontwikkeling van infobrochures, films, conferenties etc. kan enkel gebeuren wanneer er geld voor is.  De acties van Music for Life kunnen ons daarbij helpen!

Tijdens de zomer van 2014 doodde Israël meer dan 2000 Palestijnen in de Gazastrook en vernietigde een zeer groot deel van de infrastructuur.  Via onze partnerorganisatie Palestinian Working Women Society for Development (PWWSD) doneert Palestina Solidariteit geld om noodhulp te kunnen voorzien.  De Palestijnen in de Gazastrook gaan een barre winter tegemoet en velen onder hen wonen nog in provisoire tenten die de koude, wind en regen niet kunnen tegenhouden.  Ze hebben geen of amper toegang tot drinkbaar water en voldoende voeding.  Door een lied aan te vragen of een actie te ondersteunen of zelf te organiseren, kan jij een steentje bijdragen om hun situatie iets draaglijker te maken.

Wat kan jij doen?

Jij kan héél erg veel doen om ons tijdens de Music for Life-campagne te helpen.  Hieronder kan je enkele ideeën vinden:

 • Jij kan onze organisatie en onze Music for Life-pagina op jouw eigen website, facebookpagina en twitteraccount bekendmaken.  Stuur een mailtje naar je contacten of praat met je vrienden en familie over Palestina Solidariteit.  Onze Music for Life-pagina kan je vinden door ‘Palestina Solidariteit’ te selecteren op http://musicforlife.stubru.be/   Onze eigen webstek is nog steeds: www.palestinasolidariteit.be.
 • Tijdens de warmste week van 18 december tot 24 december kan je een liedje aanvragen op Studio Brussel.  Je kiest jouw favoriete lied en betaalt een bedrag dat aan Palestina Solidariteit zal geschonken worden.  Je doet dit door naar deze link te gaan: http://stubru.be/musicforlife
 • Kom naar de Warmste Show op woensdag 24 december met een Palestijnse vlag.  Op 24 december vindt de slotshow van Music for Life plaats in het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom.  Jij kan daar aanwezig zijn en als je dat met een Palestijnse vlag of kuffiyeh doet, dan maak je de zaak waarvoor we strijden mee bekend!  Als je vanaf 15.30 komt, maak je de laatste uren van Music for Life 2014 mee.
 • Steek je eigen actie in elkaar!  Music for Life is dé uitgelezen kans om je talenten nog eens tentoon te spreiden!  Hieronder vind je een niet-exhaustieve lijst met ideeën.  Wil je graag hulp?  Contacteer je vrienden en familie of stuur een mailtje naar secretariaat@palestinasolidariteit.be.
 • Wafels, koekjes, pannenkoeken bakken
 • Koffie, chocomelk, soep bereiden
 • Jeneverstandje op je lokale kerstmarkt bemannen
 • Je eigen kunstwerkjes verkopen
 • Een sponsortocht organiseren
 • Armbandjes, kaarsjes, confituur, kerstkaartjes maken
 • Een concertje in elkaar steken
 • Palestijns bier verkopen: zie hier

Stappenplan voor jouw actie

 1. Beslis welke actie je wil doen voor Palestina Solidariteit.
 2. Log in op www.musicforlife.be en registreer en omschrijf je actie.
 3. Laat Palestina Solidariteit weten wat je gaat doen via secretariaat@palestinasolidariteit.be.  Zo kunnen wij je op gepaste wijze bijstaan!
 4. Ga aan de slag en maak ook zelf je actie bekend.  Voer je actie uit tussen 1 en 24 december.
 5. Stort je verzamelde bedrag via www.musicforlife.be.   De Koning Boudewijnstichting zal vervolgens al het geld voor Palestina Solidariteit verzamelen en overmaken.
 6. Geniet heerlijk na van de goede daad die je stelde!  Bedankt!

Wat kan Palestina Solidariteit je bieden bij je actie?

Wanneer je ons via secretariaat@palestinasolidariteit.be op de hoogte stelt van je actie kunnen wij je bijstaan bij jouw actie.  Stel je specifieke vragen aan ons en wij bekijken hoe wij je kunnen helpen.  Daarnaast zullen wij je actie verspreiden via onze twitteraccount, onze facebookpagina, onze website en via e-mails.  Wij kunnen ook materiaal ter beschikking stellen.  Wil je infobrochures over Palestina Solidariteit, folders over de campagnes, flyers, logo’s, etc.?  Jij vraagt, wij draaien!

Extra: uitnodiging avant-première animatiefilm

Wij willen je via deze weg al van harte uitnodigen op de feestelijke avant-première van onze nieuwe animatiefilm.  We stellen met trots dit filmpje voor dat op een originele manier dieper ingaat op de fysieke en psychologische effecten van kinderarrestaties.  Later ontvangt u een meer gedetailleerde uitnodiging, maar blokkeer deze datum nu al in je agenda voor dit uniek evenement!

Wanneer: donderdag 18 december, 19u
Waar: Café Monk, Sint Katelijnestraat 42, 1000 Brussel
Prijs: gratis of vrije gift voor de Music for Life-campagne

Nog vragen?

Contacteer ons op secretariaat@palestinasolidariteit.be of 0489 398 142.

Wil u ons nu al steunen?  Dat kan!
IBAN: BE64 5230 8014 8852
BIC: TRIOBEBB
Op naam van: Palestina Solidariteit vzw
Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van ‘werking Palestina Solidariteit’ of ‘noodhulp Gaza’

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be