IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Big Brother is watching you

Facebook
Twitter
Email
Print

In verband met de bestrijding van COVID-19 delen verschillende Europese Telecombedrijven de locaties van hun klanten met de overheid. Dit gebeurt in Italiƫ, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Het is logisch dat technologiebedrijven hier een kans zien om hun producten op grotere schaal te verspreiden.

Het is mogelijk dat de beruchte IsraĆ«lische NSO-groep hier ook op wil inspelen. Deze onderneming heeft het product Pegasus ontwikkeld. Dit programma kan mobiele telefoons hacken en fotoā€™s, berichten, wachtwoorden, telefoonverkeer, email en verplaatsingen registreren. De NSO-groep wordt ook genoemd in verband met de hacking in 2018 van de telefoon van Jeff Bezos, oprichter van Amazon. Volgens een forensisch onderzoek gebeurde de hacking tijdens het downloaden van een video. Bezos was een doelwit omdat hij eigenaar is van de Washington Post, die kritisch heeft geschreven over Saoudi ArabiĆ« en de moord op Jamal Khashoggi.

Whats app heeft een proces aangespannen tegen NSO. Samen met Q Cyber Technologies zou de onderneming verantwoordelijk zijn voor de installatie van malware bij 1400 gebruikers.
De NSO Group maakt geen gebruik van Europese fondsen. Cyprus en Bulgarije hebben in het verleden exportlicenties gegeven voor de technologie van NSO.

Palestijnse arbeiders, die noodgedwongen de kost verdienen in Israƫl, zijn verplicht de app Pegasus te downloaden in verband met de verificatie van hun verblijfsvergunning. Het gevolg is dat deze arbeiders ieder recht op privacy verloren hebben. Deze praktijken komen dicht in de buurt van de totalitaire staat die Georges Orwell beschrijft in zijn roman 1984.

Europese landen dienen in verband met Corona dus waakzaam te zijn bij het kiezen van technologie om verplaatsingen van burgers te registreren.

Bron

image from wikimedia creative commons license

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be