IEDER MENS IS GELIJK

Search

Palestijnse arbeiders weer aan het werk in Israël

Facebook
Twitter
Email
Print

Afgelopen zondag zijn meer dan 14 000 Palestijnse arbeiders uit de Westelijk Jordaanoever weer in Israël aan het werk gegaan. Vanwege de Coronamaatregelen waren de arbeiders ruim een maand niet in staat de grens over te steken. De vergunningen die door Israël zijn uitgegeven, gelden tot het eind van de Ramadan op 23 mei. Tot die tijd zijn de Palestijnse arbeiders die in Israël werken niet in staat terug te keren naar de Westelijke Jordaanoever. Het gaat voornamelijk om beroepen in de agrarische sector en in de bouw.

Nadat duizenden Palestijnse arbeiders vorige maand terugkwamen uit Israël steeg het aantal Coronavirusgevallen enorm. Ook nu vreest men dat de terugkerende arbeiders aan het eind van Ramadan een nieuwe golf van besmettingen zullen veroorzaken. Bovendien wordt verwacht dat de arbeidsomstandigheden in Israël te wensen over zullen laten en dat met het virus geïnfecteerde Palestijnen niet de zorg zullen krijgen die ze nodig hebben. Veel Palestijnen hebben echter geen keus en zijn ondanks hun angst op besmetting alsnog in Israël aan het werk gegaan. Sinds de uitbraak van het coronavirus is de werkloosheid op de Westelijke Jordaanoever hard gestegen.

Bron

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be