IEDER MENS IS GELIJK

Search

UK: Keir Starmer, de nieuwe partijleider van Labour

Facebook
Twitter
Email
Print

Met de keuze voor Keir Starmer als partijleider heeft de Britse Labourpartij voor de buitenwereld alle verdachtmakingen over antisemitisme uit de periode Jeremy Corbyn van zich afgeschud.  Verdachtmakingen die niet altijd terecht waren. Corbyn heeft immers zijn hele carrière actief gevochten tegen racisme en onderdrukking en had daarbij heel wat joodse medestanders. Algemeen aanvaard is wél dat Corbyn terug wou naar de koers van een klassieke arbeiderspartij en daarbij ging voor een andere Midden-Oostenpolitiek, waarbij hij het ook steevast opnam voor de rechten van het Palestijnse volk. 

Keir Starmer heeft als nieuwe voorzitter van de Britse Labourpartij een heel ander profiel. Hij is advocaat, getrouwd met een joodse vrouw, en kiest bij het Israëlisch-Palestijnse conflict opnieuw voor een andere koers. In een interview zei hij: ‘Ik verdedig onvoorwaardelijk het recht van Israël om thuisland voor joden te zijn. Ik ondersteun zionisme volledig.’ Daarmee duwt Starmer de Labourpartij een heel stuk terug in de richting van de oude partijlijn.

Bron 1 / Bron 2

 

 

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be