IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Vertel CAF voorafgaand aan hun AVA om uit de apartheidstrein van Israël te stappen!

Facebook
Twitter
Email
Print

Wij eisen, voorafgaand aan de aandeelhoudersvergadering van CAF op 13 juni, dat de onderneming haar rol in Israëls illegale Jerusalem Light Rail-project beëindigt, dat de voortdurende annexatie van het bezette Palestijnse grondgebied mogelijk maakt.

Op 13 juni houdt de Baskische firma CAF haar jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. We moeten zorgen dat de betrokkenheid van CAF bij de schending van de Palestijnse mensenrechten en het internationaal recht door Israël, op de agenda staat.

De AVA van CAF valt samen met aangekondigde plannen van de extremistische Israëlische regering om vanaf 1 juli formeel een cruciaal deel van de bezette Palestijnse Westelijke Jordaanoever te annexeren.

De Jerusalem Light Rail maakt deel uit van het voortdurende proces van verankering van de illegale nederzettingen van Israël en de diefstal van Palestijns land. De Jerusalem Light Rail verbindt illegale nederzettingen – die volgens internationaal recht als oorlogsmisdaden worden beschouwd – gebouwd op gestolen Palestijns land, met West-Jeruzalem.

Shapir, de Israëlische partner van CAF voor het JLR-project, staat in de VN-database van medeplichtige bedrijven waarmee economische betrekkingen moeten worden beëindigd vanwege hun schending van het internationaal recht.

We zullen niet zwijgen. We hebben 6 dagen tot CAF’s AVA, laten we ervoor zorgen dat CAF onze boodschap krijgt!

Actie op sociale media

Tot 13 juni willen we veel herrie maken! Gebruik uw netwerken om te mobiliseren en het bewustzijn te vergroten. Ga als volgt te werk:

1.  Druk de afbeelding hierboven af

2. Maak een foto van jezelf terwijl je de afbeelding vasthoudt

3. Deel de foto op sociale media met deze tekst:
Israël is van plan de Palestijnse landen op de Westelijke Jordaanoever formeel te annexeren. CAF ontwikkelt een tramlijn die de illegale nederzettingen van Israël verankert op gestolen Palestijns land dat gemarkeerd is voor annexatie. #CAFGetOffIsraelsApartheidTrain Beëindig de betrokkenheid bij de lightrail van Jeruzalem: https://bit.ly/2AhiTui

Gebruik de volgende hashtag: #CAFGetOffIsraelsApartheidTrain

en tag de CAF-campagne op twitter: @eaudecaf

E-mailactie

Stuur een e-mail naar de CEO van CAF voorafgaand aan de aandeelhoudersvergadering van CAF en eis dat het bedrijf stopt met het illegale Israëlische Jerusalem Light Rail-project en met het steunen van de militaire bezetting, annexatie en apartheid van Israël.

Gebruik dit formulier op de site van bdsmovement.net

Bel CAF

Neem telefonisch contact op met het bedrijf om CAF te verzoeken te stoppen met deelname aan het tramproject in Jeruzalem. U kunt het hoofdkantoor van CAF bellen op +34 943 88 01 00 of één van de andere kantoren dat hier wordt vermeld.

Volg gewoon de belangrijkste punten hieronder en onthoud dat de klantenservice niet verantwoordelijk is voor het beleid van CAF. Wees altijd beleefd, maar vastberaden om te vragen dat onze boodschap wordt doorgegeven.

Dit zijn de belangrijkste punten waarmee u rekening moet houden bij het maken van deze oproep:

  • De persoon met wie u gaat praten is niet verantwoordelijk voor dit contract, maar u kunt hem vragen om een notitie te maken en dit bericht door te geven aan de raad van toezicht van CAF. 
  • De VN heeft opgeroepen tot beëindiging van het illegale Israëlische lightrailproject in Jeruzalem
  • Het doel van de Jerusalem Light Rail is nederzettingen, oorlogsmisdaden onder internationaal recht, te verbinden met West-Jeruzalem
  • CAF schendt het internationaal recht door haar betrokkenheid bij dit contract en schaadt de rechten van het Palestijnse volk
  • CAF’s partner voor dit project, Shapir, staat op de VN-lijst van medeplichtige bedrijven die betrokken zijn bij de illegale nederzettingen in Israël waarmee zaken moeten worden beëindigd
  • Protesten en verontwaardiging over de betrokkenheid van CAF bij de militaire bezetting van Israël zullen doorgaan totdat CAF het illegale Jerusalem Light Rail-project verlaat
  • CAF moet naar haar werknemers luisteren: het belangrijkste arbeiderscomité van CAF heeft het bedrijf opgeroepen dit illegale project stop te zetten

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be