IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Boek: Robert Soeterik: De verwoesting van Palestina

Facebook
Twitter
Email
Print

In Palestina voltrekt zich voor Palestijnen sinds jaar en dag een drama, doorgaans aangeduid met het Israelisch-Palestijnse conflict’. De term het Israelisch-Palestijnse conflict’ is een misleidende term, niet alleen omdat deze een symmetrie tussen de strijdende partijen suggereert, waarvan in militair, economisch, politiek en moreel opzicht geen sprake is, maar vooral omdat deze de kern van het probleem niet benoemt: de stelselmatige kolonisatie van Palestina door zionistische joden.

Deze is ruim 100 jaar geleden begonnen en duurt tot de dag van vandaag voort – in de in 1967 bezette gebieden, maar ook in Galilea en de Naqab (Negev) Woestijn. De kolonisatie van Palestina is hand in hand gegaan met de massale verdrijving van Palestijnen en de verwoesting van de Palestijnse samenleving. Dimensies daarvan worden in dit boek uitvoerig belicht, evenals de doorwerking van het zionistisch-joodse hegemoniestreven op de Israëlische samenleving.

Verzet van Palestijnen tegen de verwoesting van hun leefomgeving is (en wordt) door Israëlische machthebbers aangegrepen om nieuwe stadia in de kolonisatie naar de buitenwereld toe te rechtvaardigen. De bouw van de Muur is daarvan een recent voorbeeld. Pas wanneer onderkend wordt, dat de kolonisatie van Palestina de kern van het probleem vormt, daarvan afstand wordt genomen en – anders dan thans het geval is – daartegen wordt opgetreden, zal de weg vrijkomen voor een voor alle betrokkenen perspectief biedend politiek alternatief.

  • Ledenprijs: € 14
  • Niet leden: €  15

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be