IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Israël gefrustreerd over niet aanpakken van BDS-beweging

Facebook
Twitter
Email
Print

Israël is gefrustreerd over het feit dat het de internationale BD -beweging niet heeft aangepakt, ondanks het enorme budget dat voor deze taak is uitgetrokken en de rekrutering van pro-Israëlische activisten wereldwijd om te helpen. De beweging blijft bloeien in haar poging om Israël ertoe te brengen zich aan het internationale recht te houden.

Wat is de reden voor het falen van Israël?
Een prominente focus van Israëls inspanningen in dit opzicht zijn studenten, academici en intellectuelen die kritiek durven uit te oefenen op het beleid van Israël bij het bijwonen van cursussen en conferenties over de hele wereld. Pro-Israëlisch activisme omvatte de publicatie van de namen en telefoonnummers van tientallen docenten, zodat ze kunnen worden lastiggevallen, evenals oproepen aan studenten om hun lessen te boycotten en druk uit te oefenen op universiteiten om de banden met hen te verbreken. Deze strategie is mislukt.

Israël is er, ondanks al zijn inspanningen, niet in geslaagd om sociale media effectief te gebruiken in zijn anti-BDS-kruistocht. Sociale media hebben een aanzienlijke invloed op de publieke opinie en worden door de BDS-beweging gebruikt om het bewustzijn over Palestina en de Palestijnen te vergroten en de Israëlische propaganda tegen te gaan. De Israëlische regering lijkt haar burgers niet te hebben kunnen overtuigen om effectief deel te nemen aan deze online strijd.
De vooruitgang die door BDS is geboekt, zette de Israëlische regering ertoe aan om een gedetailleerd rapport op te stellen waarin meer dan 80 ‘vijandige’ voorbeelden worden genoemd van de beweging die Israël en joden ‘demoniseert’. Het rapport Behind the Mask werd aan Europese parlementsleden gepresenteerd om de boycotbeweging in diskrediet te brengen en de EU en de internationale gemeenschap ertegen aan te zetten.

Toch heeft deze tactiek enig succes om bevriende staten over te halen maatregelen te nemen tegen BDS en BDS-activisten, waaronder bijvoorbeeld de VS, Duitsland en Zwitserland .Voor sommigen van hen zijn grenzen gesloten, evenals hun bankrekeningen. Vooral schrijvers en journalisten zijn vatbaar voor dergelijke aanvallen op hun persoonlijke rechten en vrijheden. Het doel is om het volledig valse beeld te creëren dat BDS ‘terrorisme’ is, ook al is het een volkomen vreedzame beweging en is het tegen geweld. 

bron: https://www.middleeastmonitor.com/20200827-israel-is-frustrated-at-the-failure-to-tackle-the-bds-movement/

afbeelding: met dank aan Carlos Latuff 

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be