IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Het is van ons, en dit ook!!

Facebook
Twitter
Email
Print

In een rapport van 50 pagina’s bespreekt B’Tselem op welke manier Israël de joodse aanwezigheid in de Westbank vergroot.

Een belangrijke stimulans vormen de financiële prikkels die minder vermogende joodse Israëliërs krijgen om huizen te kopen in de Westbank. De belastingvoordelen zijn aanzienlijk.
Verder worden aan ondernemingen voordelen aangeboden om zich te vestigen in industriële zones in de Westbank. Men hoeft weinig te betalen voor het land en er zijn serieuze loonkostensubsidies.
Op grotere schaal kunnen we vaststellen dat bepaalde Palestijnse gebieden steeds meer ingesloten worden. Dit geldt voor Bethlehem, dat in het noorden van Jeruzalem wordt afgezonderd en in het zuiden voor Hebron. De nederzettingen Ariel, Rehelim, Eli, Ma’ale Levona en Shilo zorgen op een vergelijkbare manier voor insluiting van de Palestijnse gebieden.

De te verwachten bevolkingsgroei in Efrat, Beitar Illit en Ariel is dramatisch voor de Palestijnse gemeenschap.

Al de inspanningen van Israël vergroten de joodse greep op de Westbank en verkleinen de kansen voor de Palestijnse gemeenschap om te werken aan een duurzame toekomst.

Rond Eli en Shilo zijn honderden hectaren grond van Palestijnen afgenomen. Op die manier werden ze niet alleen bestolen, maar verloren ze ook de bron om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Daarbij komt dat het geweld van kolonisten Palestijnen afschrikt om nog op hun land te komen. Rond Tekoa en Nokdim verloren Palestijnen minstens tien vierkante kilometer aan grond.

De conclusie is dat Palestijnen steeds meer beroofd worden van hun rechten om een toekomst op te bouwen. Ze worden ingesloten in enclaves met steeds minder economische mogelijkheden.

https://www.btselem.org/publications/202103_this_is_ours_and_this_too

afbeelding: cartoon van Carlos Latuff 

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be