IEDER MENS IS GELIJK

Search

Zoveelste vernietiging van Khirbet Humsah

Facebook
Twitter
Email
Print

Op zondag 14 februari om 14 uur kwam de bezettende macht met een militaire escorte aan bij de gemeenschap van Khirbet Humsa al Foqa. Dit al voor de vierde keer na de eerste grootschalige vernietiging van 3 november 2020. Er werden tenten meegenomen die opgezet waren na de laatste vernietiging van 8 februari 2021.
Op dinsdag 16 februari waren er diplomaten uit Frankrijk, de UK en Polen, die materiaal hadden meegenomen. Lijdzaam keken de diplomaten toe hoe de bezettende macht twee tenten weghaalden die al opgezet waren en drie anderen die nog niet waren opgezet.

De Europese Unie heeft een eenvoudig middel om Israël te sanctioneren voor de vele misdaden die het begaat: het opzeggen van het handelsverdrag dat het heeft met Israël op grond van schending van mensenrechten zoals dat geformuleerd is in artikel 2.

Hoelang gaat het nog duren voordat Europa hiertoe over gaat?

https://www.btselem.org/video/20210216_israel_again_demolishes_and_confiscates_residential_tents_in_khirbet_humsah_16_feb_2021#full

afbeelding: uit video van Btselem 

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be