IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Tegenwerking pers

Facebook
Twitter
Email
Print

Ter gelegenheid van 3 mei, de Werelddag van de Persvrijheid, wijst Al Mezan erop dat, als gevolg van aanvallen op journalisten, de informatievoorziening in de Gazastrook gebrekkig is. Tijdens de Grote Mars van de Terugkeer werden twee journalisten door het Israƫlische leger gedood. 173 Journalisten werden gewond.

Er zijn ook andere factoren die de journalistieke vrijheid aan banden leggen.

De slechte economische situatie, het terugkerende geweld en het onstabiele politieke klimaat maken journalisten kopschuw om al te nadrukkelijk politieke zaken aan te kaarten. Er zijn grote spanningen tussen de verschillende fracties. Om niet in de problemen te komen hebben journalisten de neiging om vooral binnen de mainstream te blijven. Op het vlak van gendergelijkheid gaat het de verkeerde kant op. Media bieden weinig informatie die er toe doet en er is een schrijnend gebrek aan discussie.

bron

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be