IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Israël criminaliseert mensenrechten organisaties, wanneer komt er reactie van België?

Facebook
Twitter
Email
Print

© Foto DCI – Palestine, DCI één van de geviseerde organisaties geeft advies aan kinderen ‘over het opkomen voor je rechten bij arrestatie’.

De Israëlische minister van Defensie Benny Gantz benoemt op 19 oktober zes vooraanstaande Palestijnse maatschappelijke organisaties (CSO’s) als “terreurorganisaties, ” en zet zo deze organisaties effectief buiten de wet, waardoor ze een groot risico oplopen op Israëlische represailles.

De zes beoogde organisaties zijn: Addameer Prisoner Support and Human Rights Association, Al-Haq Law in the Service of Man (Al-Haq), Bisan Centre for Research and Development, Defence for Children International-Palestine (DCI-P), de Unie van Comités voor Landbouwwerk (UAWC) en de Unie van Palestijnse Vrouwencomités (UPWC).

Deze zes organisaties zijn vooraanstaande Palestijnse maatschappelijke organisaties en mensenrechtenverdedigers. , Zij houden zich bezig met cruciaal mensenrechtenwerk in de bezette Palestijnse gebieden, inclusief het documenteren en monitoren van mensenrechtenschendingen, om de oorlogsmisdaden van Israël te vervolgen, en juridische pogingen om een ​​einde te maken aan de bezetting.

Dit is een nieuwe poging van de Israëlische autoriteit om Palestijnse maatschappelijke organisaties, die de langdurige militaire bezetting en kolonisatie van Palestina , en de apartheid aankaarten, het zwijgen op te leggen en te criminaliseren.

Afgelopen zomer was er reeds een debat in de kamer over de Israëlische criminalisering van NGO’s die ook van België financiering krijgen voor hun werk.
Er werd toen verwezen naar een rapport van de Israëlische regering door N-VA maar in het rapport kon geen enkele verdachtmaking gestaafd worden, de controlemechanismen zijn hiervoor erg strikt aldus de bevoegde Minister Kitir.

Hier kan u het verslag van dit debat nalezen.

Ook nu gebruikt Israël opzettelijk vage en ongegronde antiterrorisme wetgeving om deze organisaties te criminaliseren. Zo belemmert Israël deze organisaties internationale samenwerking met o.a. de Verenigde Naties.

Wanneer en hoe gaat België eindelijk reageren op deze Israëlische lastercampagne en
Intimidatie tactieken?

Palestina Solidariteit roept de Belgische regering op om steun te verlenen aan deze Palestijnse organisaties, die de mensenrechten verdedigen, met gevaar van hun eigen leven.

*Het Palestijnse netwerk van niet-gouvernementele organisaties (PNGO) en de Raad voor Palestijnse mensenrechtenorganisaties (PHROC) veroordelen de Israëlische criminalisering van deze 6 NGO’s en doen deze oproep naar de Internationale gemeenschap

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be