IEDER MENS IS GELIJK

Search

Greenwashing in Glasgow

Facebook
Twitter
Email
Print
Met een buitenproportionele delegatie van meer dan 120 mensen was IsraĆ«l aanwezig op de klimaatconferentie in Glasgow van 31 oktober tot 12 november. IsraĆ«l profileerde zich als een land dat technologisch voorop loopt in de strijd tegen klimaatverandering. Het oogmerk is heel duidelijk dat men op deze manier hoopt de relaties met de internationale gemeenschap te normaliseren. De delegatie bestond uit ambtenaren van ministeries, geleerden en mensen uit het zakenleven. Nitzan Moshe van Israel Chemicals, die witte fosfor levert aan het IsraĆ«lische leger, was er ook bij. De reclameboodschap die Bennet uitdroeg was: we leven in Ć©Ć©n van de droogste streken op aarde, maar het is ons gelukt om wereldleider te worden in ā€˜waterinnovatieā€™. Onbesproken bleef de overextractie van water waar IsraĆ«l zich aan bezondigt en de beperkingen aan water die IsraĆ«l de Palestijnse gemeenschap oplegt. IsraĆ«l heeft grote plannen met zonne-energie, maar vernietigt tegelijk zonnepanelen in de bezette gebieden, ook van Europese projecten. Zonder gas lukt het uiteraard niet ā€“ onvermeld blijft dat IsraĆ«l gas ontvreemdt van de Palestijnse gemeenschap voor de kust van Gaza. Een ander punt is dat sinds 1967 al 2,5 miljoen bomen geveld zijn in de bezette gebieden. Nu niet bepaald een goede vorm van natuurbeheer en watermanagement. Zolang IsraĆ«l het recht op zelfbeschikking van de Palestijnse gemeenschap ontkent, is de presentatie van IsraĆ«l in COP26 een reclameboodschap, die eenvoudig doorprikt kan worden.   https://www.alhaq.org/advocacy/19242.html

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22!Ā 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be