IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Kolonistenagressie bij olijvenoogst

Facebook
Twitter
Email
Print

Ā© Palestina SolidariteitĀ 

Nog altijd gaat het jaarlijkse olijvenoogstseizoen in de Palestijnse gebieden gepaard met een groot aantal kolonistenaanvallen op Palestijnse boeren, hun land en hun bezittingen. Op 6 november hakten Israƫlische kolonisten ruim veertig olijfbomen om in de buurt van Nablus, op de Westbank. De kolonisten, waarschijnlijk afkomstig uit de beruchte kolonie Yitzhar, vernietigden ook een waterput. Diezelfde dag vielen kolonisten Palestijnse boeren aan die bezig waren met de olijvenoogst in het dorp Teqoua, ten oosten van Bethlehem. De Palestijnse boeren wisten de aanval af te slaan en de kolonisten uit hun boomgaard te verjagen.
Ook Israƫlische soldaten spelen een rol in het verstoren van de olijvenoogst. Zij beschermen niet alleen de kolonisten tijdens hun aanvallen, maar nemen ook regelmatig gereedschap in beslag. Dat gebeurde bijvoorbeeld in Qaryout, ten zuiden van Nablus, terwijl Palestijnse boeren aan het oogsten waren. Tientallen militairen betraden de boomgaard en namen ladders en andere landbouwwerktuigen in beslag.

https://rightsforum.org/nieuws/israel-palestina-in-het-kort-8-november-2021/

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be