IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Burgerinitiatief geregistreerd

Facebook
Twitter
Email
Print

Ā© Palestine Solidariteit

Op 8 september heeft de Europese Commissie het Europese burgerinitiatief geregistreerd, dat komaf wil maken met de handel tussen Europa en de illegale Israƫlische nederzettingen. Dit is de noodzakelijke stap na het winnen van een rechtszaak op 12 mei bij het Europese hof van justitie, waarin de Europese Commissie in het ongelijk werd gesteld.

Het doel van het Europese burgerinitiatief is niet het opleggen van sancties aan Israƫl. Nee, men eist eenvoudig dat de Europese Commissie handelt volgens het internationaal recht. Jarenlang heeft de Europese Commissie haar verantwoordelijkheid voor de handel met de illegale nederzettingen ontkend.
Met deze ontwikkelingen kunnen individuele lidstaten het voortouw nemen om de handel met de illegale nederzettingen stop te zetten.
Als er een miljoen handtekeningen zijn van Europese burgers, is de Europese commissie verplicht om werk te maken van de principes die ze moet naleven.
Het Europese Parlement en de Europese raad kunnen eveneens druk zetten op de zaak. De Europese Raad kan met meerderheid van stemmen een uitgewerkt voorstel aannemen. De Europese commissie kan zich niet langer verschuilen achter gebrek aan consensus.
De achtergrond van het burgerinitiatief, een schets van de wetgeving die opgesteld moet worden en de samenvatting van de rechtszaak bij het Europese hof van justitie is te vinden in de verwijzingen aan het einde van het artikel in de link hieronder.

Legal victory against the European Commission paves the way to stop trade with illegal settlements.

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be