IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Actieoproep: Zet onze ministers onder druk en doorbreek hun stilzwijgen tegenover de ongekende Israëlische agressie!

Facebook
Twitter
Email
Print

Sinds begin 2023 hebben het Israëlische leger drie dodelijke invallen uitgevoerd in de steden Jenin, Jericho en Nablus op de Westelijke Jordaanoever. Deze gingen vooraf aan de pogrom in Huwara en de naburige dorpen. Op het moment van dit schrijven zijn 84 Palestijnen gedood door Israëlische bezettingstroepen of illegale koloniale kolonisten; in 2023 kwam er gemiddeld één persoon per dag om het leven, waaronder 17 kinderen. Dit gaat gepaard met een toename van uitzettingen, sloop van woningen en uitbreiding van nederzettingen.

Er moet een politieke en economische prijs verbonden zijn aan Israëls systematische onderdrukking van Palestijnen. De reactie van de internationale gemeenschap op de Russische invasie van Oekraïne laat ons zien dat dergelijke strafmaatregelen mogelijk zijn als er politieke wil is om ze te ondernemen. Maar die wil ontbreekt blijkbaar als het gaat om de rechten van Palestijnen.

Tastbare acties, waaronder sancties, zijn de enige manier om Israël te dwingen het internationale recht na te leven, de mensenrechtenschendingen te beëindigen en de bescherming van de Palestijnen te waarborgen.

Stuur een bericht naar onze bevoegde ministers en vraag hen om het internationale recht te handhaven en sancties op te leggen aan Israël voor zijn terreur tegenover de Palestijnen!

Onderneem actie!

Schrijf naar onze bevoegde ministers ! (maak gebruik van onze vooraf opgemaakte brief en voeg indien u dit wens een persoonlijke boodschap toe)

(Artikel overgenomen van ECCP, https://www.eccpalestine.org/urgent-action/)

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be