IEDER MENS IS GELIJK

Search

Palestijnse man schiet zeven Israëli’s dood in Oost-Jeruzalem

Facebook
Twitter
Email
Print

© Foto: PCHR (Palestinian Centre For Human Rights), brandstichtingen Nablous door Israëlische kolonisten

28 januari 2023

Volgens Israëlische media arriveerde de schutter per auto in de nederzetting en opende daar met een pistool het vuur op voorbijgangers. Hij schoot een vrouw en een passerende motorrijder dood en vuurde vervolgens op Israëli’s die juist een synagoge verlieten. Daarbij vielen nog eens vijf doden en drie gewonden.
De dader verliet de nederzetting per auto, maar stuitte al snel op de opgetrommelde Israëlische politie, die hem dooschoot toen hij al schietend te voet probeerde te ontkomen. Volgens de politie gaat het om een 21-jarige Palestijn uit bezet Oost-Jeruzalem die niet eerder met de autoriteiten in aanraking was geweest. Hij zou alleen gehandeld hebben.
De Israëlische slachtoffers zijn vijf mannen in de leeftijd van twintig tot zestig jaar en twee vrouwen van zestig en zeventig jaar. Een vrouw van zestig, een man van 24 en een jongen van 15 raakten gewond. Hun toestand wordt omschreven als moderate.

 Over het motief van de dader is nog niets bekend. Volgens nog onbevestigde berichten zou zijn grootvader in 1998 in Jeruzalem door Israëli’s zijn doodgestoken.
Niet uitgesloten is dat de aanval een vergelding is voor het zware geweld van Israëlische bezettingstroepen, een dag eerder in het vluchtelingenkamp van Jenin. Daarbij werden negen Palestijnen gedood, terwijl elders op de bezette Westelijke Jordaanoever een tiende Palestijn werd doodgeschoten. Deze maand kwamen al 31 Palestijnen door Israëlisch geweld om het leven.

Extra info/bronnen:

https://rightsforum.org/negen-palestijnse-doden-bij-israelische-slachting-in-jenin/

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be