IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Vijf minderjarigen opgepakt en gevangen genomen

Facebook
Twitter
Email
Print

Ā© Bā€™Tselem

Op donderdag 19 januari om 17.30 uur verschenen 10 Israƫlische politieagenten in Wadi Qadum in Oost-Jeruzalem. Ze pakten 5 Palestijnse jongens op in de leeftijd tussen 12 en 15 jaar. Om 19 uur werd een advocaat toegelaten. Tegelijkertijd kwamen de ouders aan, maar ze werden niet binnen gelaten.
De tieners werden afzonderlijk ondervraagd. Toen ze weigerden een verklaring in het Hebreeuws te ondertekenen en volhielden dat ze geen stenen hadden gegooid, werden ze vernederd, uitgevloekt en in sommige gevallen fysiek aangevallen.
Rond middernacht stortte een van de vaders een borgsom van 1400 dollar. De jongens werd vijf dagen huisarrest opgelegd. Een van hen werd teruggeroepen om midden in de nacht opnieuw een ondervraging van anderhalf uur te ondergaan. Hij was uitgeput en ondertekende een verklaring zonder te weten wat.
Vijf tieners werden van de straat geplukt. Hen werd niet verteld waarvan ze werden verdacht. Op het politiebureau werden ze bedreigd en onder druk gezet.
Dat minderjarigen op deze manier worden behandeld is niet uitzonderlijk. Het maakt deel uit van de politiek van onderdrukking in Oost-Jeruzalem en de Westbank.

Ā 

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be