IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Een open brief aan Ursula Von Der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie.

Facebook
Twitter
Email
Print

© Foto: Wikimedia: https://www.flickr.com/photos/eu2017ee/36937726791/

Uitgever: Dr Salman Abu Sitta is een Palestijnse onderzoeker. Hij schrijft over Palestijnse vluchtelingen en het Palestijnse recht op terugkeer.

Excellentie,


U hield een toespraak waarin u de oprichting van Israël op zijn 75ste verjaardag prees.
Voor iemand in uw positie is het verrassend dat er zoveel feitelijke onjuistheden, verkeerde beoordelingen, schendingen van het internationale recht en afwijkingen van de basisnormen van rechtvaardigheid in zaten.

U feliciteerde Israël met het 75-jarig bestaan op een landoppervlak van 20.500 km2, dat is 78% van Palestina. Geen enkele vierkante kilometer van dit gebied werd op legale of rechtvaardige wijze verkregen. Zes procent werd verkregen door de verraderlijke Britse collusie en 72% door militaire verovering. Hoe kun je een regime feliciteren dat dit land heeft verkregen door het bloed van onschuldigen te vergieten?

Israël kent geen grenzen, noch door internationaal recht, noch door zijn eigen erkenning. De wapenstilstand van 1949 verleent geen enkele wettelijke titel aan enige grens. Welk Israël feliciteert u? Is het de staat in het gebied dat in 1948 door Israël werd bezet, of in 1967?

Er is ook geen enkele regel in VN-resoluties die u daarin ondersteunt.

U feliciteert Israël met zijn “dynamische vindingrijkheid en baanbrekende innovaties”.

Ik vraag u, stel dat u de beste Duitse wetenschappers bijeenbrengt op het eiland Madagaskar, waar ze de mensen van het eiland vermoordden en het beste laboratorium opzetten. Zou je dat een wetenschappelijke prestatie vinden?

Einstein ontdekte de relativiteitstheorie niet omdat hij een Jood of een Zwitser was; hij ontdekte het omdat hij een briljante wetenschapper was. Het sierde hem dat hij de idee Israël verwierp en het Joodse bloedbad in Deir Yassin veroordeelde.

Uw Europese regering heeft miljarden euro’s in Israël gestoken voor “wetenschappelijk onderzoek” in het kader van de EU-Israel Association. De overeenkomst bevatte een clausule die Israël verplichtte zich te houden aan de mensenrechten bij het uitvoeren van onderzoek. Maar u, in het bijzonder Duitsland en Nederland, zag af van deze clausule op verzoek van Israël.

Uw Israël verspilde geen tijd. Het wapenindustriebedrijf Elbit verkocht massavernietigingswapens aan vele landen en verspreidde dood en verderf in vele delen van de wereld.

De eerste slachtoffers zijn onze mensen in Gaza. In vier Israëlische oorlogen tegen Gaza in de afgelopen zes jaar werden Elbit-producten niet alleen gebruikt om vrouwen en kinderen te doden, maar waren hun operators aanwezig in het veld om de Israëlische soldaten te begeleiden.

Mensen met een goed geweten in het Verenigd Koninkrijk protesteerden daartegen en demonstreerden tegen de Elbit-fabriek in Engeland. Soortgelijke mensen in Duitsland protesteerden tegen Elbit, maar uw regering zette hen gevangen.

Is dit de Israëlische wetenschap die je viert?

U zegt ook “Israël heeft de woestijn doen bloeien”. Je trapte in de val van de Israëlische propaganda. Met uw overheidscapaciteiten had u het beter kunnen doen.

De oppervlakte van het zuidelijke district is 12.500 km2. Israël irrigeerde op zijn best 800 km2. De overige 94% was en is nog steeds woestijn. Ironisch is dat het irrigatiewater gestolen water is van de Westelijke Jordaanoever en de Golanhoogten. Al het gestolen water dat in de landbouw wordt gebruikt, levert slechts 1,5% van het BBP van Israël op.

“De woestijn laten bloeien” is een mythe. Hoe kan dit je ontgaan?

Je hebt met Palestijns bloed betaald voor je schuldgevoelens over wreedheden tegen je Joodse burgers. Uw leiders stroomden toe naar Yad Vashim, opgericht in Palestina, niet in Duitsland, om tranen te vergieten en om vergeving te vragen. Maar geen van uw leiders had de morele moed om te kijken naar de tegenoverliggende heuvel, 3 km verderop, naar Deir Yassin en de confrontatie aan te gaan met uw gastheren, de criminelen die daar het bloedbad hebben aangericht.

U besteedde geen aandacht aan of bekommerde zich niet om de door Israël geleide concentratiekampen en dwangarbeidskampen voor gevangengenomen Palestijnse burgers. Opgezet in 1948 door uw burgers die naar Palestina vluchtten, slechts drie jaar nadat dergelijke kampen in Duitsland waren gesloten, hoewel ze werden gerapporteerd door ICRC.

Het grootste mankement in uw toespraak is dat u de olifant in de kamer niet zag. Je hebt Al Nakba niet gezien of herkend, de ergste ramp in de 4000 jaar geschiedenis van Palestina.

U vermeldde de zionistische invasie door 120.000 Europese soldaten in 9 brigades niet, die 31 militaire operaties uitvoerden. Deze invasie ontvolkte 560 steden en dorpen door bloedbaden, waardoor twee derde van het Palestijnse volk tot vluchteling gemaakt werd.

Hoe kan deze ramp je ontgaan? Kent u Palestina niet?

Ga terug naar kaarten die in het midden van de 19e eeuw gemaakt zijn door uw geografen Kiepert en Van de Velde. Ze vertellen je over 1200 plaatsen in Palestina. Je spreekt vloeiend Frans. Bekijk de zeven delen van Victor Guerin die elk dorp in Palestina beschrijft.

Als je daar allemaal niet van op de hoogte bent, mag je het historische bezoek van keizer Wilhelm II van Duitsland aan het Palestijnse Jeruzalem op 31 oktober 1898 niet vergeten. Je kan het omvangrijke wetenschappelijke werk van Gustav Dalman over de Palestijnse bevolking niet negeren.

Het gebrek aan deze kennis is zeer triest, en indicatief voor het westerse racisme, dat ervoor zorgt dat u vaak tegen de onvervreemdbare Palestijnse rechten in de Verenigde Naties heeft gestemd, waarbij u zich beroept op de smerige Europese geschiedenis van het kolonialisme.

Maar het is nog niet te laat. U kunt uw woorden en daden intrekken en terugkeren naar het ware pad, vrede en gerechtigheid voor de Palestijnen. Zij zijn de ware erfgenamen van Jezus Christus, naar wie uw politieke partij is vernoemd.

Hoogachtend,

Dr. Salman Abu Sitta

Bron: https://www.middleeastmonitor.com/20230430-an-open-letter-to-madame-ursula-von-der-leyen-president-of-the-european-commission/

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be