IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

18 maart 2023 de mishandeling van Muhammad Abdu

Facebook
Twitter
Email
Print

© Foto: Screenshot B’Tselem, video arrestatie (opname arrestatie onderaan artikel)

 Rond 13.30 uur verliet Muhammad zijn ouderlijk huis omdat hij buiten mensen hoorde roepen. Toen zag hij dat zijn broer Karam bewusteloos op de grond lag. Hij was op de fiets aangereden door een auto. Toen 15 minuten later de ambulance was aangekomen, stonden de twee politieagenten niet toe dat Karam werd meegenomen. Er moest eerst een onderzoek plaatsvinden naar het gebeuren. Dit veroorzaakte grote woede bij de omstanders. Er werden stokken naar de politie gegooid. De politie begon in de lucht te schieten. Muhammad gooide een pet naar de agenten.

Toen er politieversterking gekomen was, werden de politie ook met stenen bekogeld. Tegelijk werd Karam door jonge mensen in de ambulance getild. Politieagenten grepen Muhammad. Hij kreeg pepperspray in zijn gezicht en werd daarna geboeid. Muhammad werd over heel zijn lichaam gestompt en geslagen. De politie sleepte hem naar een jeep. In de jeep werd Muhammad geslagen en geschopt terwijl hij geboeid was. Op het politiebureau ging de mishandeling door. Daarna werd hij geboeid naar een binnenplaats gebracht. Het was daar koud. Muhammad rilde. Hij voelde nog steeds de pepperspray in zijn gezicht. Om half zeven werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Twee agenten gingen met hem mee. Ze zorgden ervoor dat hij in zijn bed geboeid bleef. Een röntgenfoto toonde dat zijn neus gebroken was.

© Foto: ‘AMER ‘ARURI , B’TSELEM

Toen zijn moeder in het ziekenhuis kwam, mocht ze haar zoon niet zien. Om half één middernacht vertrokken de politieagenten. De volgende morgen werd Muhammad ontslagen uit het ziekenhuis.

Bron: https://www.btselem.org/video/20230503_police_attack_and_arrest_a_17_year_old_teenager_who_required_hospitalization_and_was_released_without_charges#full

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be