Terug naar school of het werk, maak je eigen gezonde energierepen ‘ powered by Palestina.
Dadels zijn erg gezond, ze bevatten veel vezels en vitaminen. Dadels kunnen helpen met het verlagen van de cholesterol, bevatten veel ijzer en zijn goed voor de lever. Dadels bevatten veel natuurlijke suikers, waaronder fructose, sucrose en glucose. Daardoor zijn ze de perfecte snack voor ’s middags als je behoefte hebt aan een energieboost.
Met dit eenvoudige receptje maak je jouw eigen energierepen boordevol vitaminen en de energie van dadels gegroeid onder de Palestijnse zon (dit recept is 100% plantaardig en glutenvrij).
Extra meegenomen is dat zelfgemaakte energierepen goed voor je budget zijn en de lokale boeren in palestina!
Ingrediënten
- 220 g dadels (palestijnse 😊)
- 175 g noten (Bv: studenten haver,…), je kan ook 1 soort nemen (wat jij lekker vindt of in huis hebt)
- 135 g muesli of havermout (mag ook met bijvoorbeeld gedroogd fruit erin)
- 85g maple siroop (esdoornsiroop) of dadelsiroop.
- 65 g pindakaas (of een andere notenboter naar smaak)
Aan de slag!
- Rooster de muesli 15 minuten op 180°C in de oven. Je kan de muesli ook kort in de pan bakken zonder boter of olie ( tot ze licht beginnen kleuren)
- Hak de dadels fijn in de blender of met een mes tot er een soort pasta met stukjes ontstaat.
- Hak de noten met een mesnof blenderf in grove stukken
- Doe de muesli, dadels en gehakte noten in een beslagkom.
- Warm op laag vuur de siroop en pindakaas op en roer het door elkaar (gewoon warm laten worden zodat het mooi mengt niet laten koken!). Giet bij de ingrediënten in de kom. Meng alles goed door elkaar.
- Leg een bakmatje of papier in een bakblik en schep het mengsel erop. Druk het mengsel plat tot ongeveer 1 CM. Tip: bedek het mengsel met een bakpapiertje en druk aan zonder plakkende handen!
- Laat minstens een uur afkoelen in de koelkast en snij daarna in repen.
Met dit recept maakten wij een 10 tal repen.