Search

FIFA

Rode kaart voor Israƫl

De langerlopende campagnes vragen dat de Israelische voetbalbond wordt uitgesloten van FIFA wegens het schenden van de interne regels door de acceptatie van voetbalploegen uit de illegale Israƫlische kolonies. Doch FIFA stelde herhaaldelijk een stemming over deze motie uit door allerhande ontwijkingsmaneuvers zoals het instellen van onderzoekscommissies en opvragen van rapporten en voorstellen van verbeteringsacties.

Toen het uiteindelijk tot een stemming van de motie moest komen interfereerde het toenmalige hoofd van FIFA door de stemming bruutweg van de agenda te halen en het geheel gewoon te negeren.

In het dossier voetbal in Palestina lees je meer over de redenen voor een boycot ook op sportief vlak los van de technische regelgeving. De hinderpalen die Israƫl installeert voor spelers gaan van pesterijen tot vernieling van infrastructuur en verminking en opsluiting van atleten.

De campagne roept continue sportverenigingen en atleten op om zich uit te spreken tegen de Israƫlische apartheid, tegen het racisme binnen de Israelische voetbalbond en de inclusie van teams uit de illegale Israƫlische kolonies.

Ā 

Dossier voetbal in Palestina

Juridische analyse

nieuws artikels zie drupal site

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22!Ā 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be