Vrijwilligers

Ik word vandaag al vrijwilliger

Palestina Solidariteit draait bijna uitsluitend op vrijwilligers, die zich met hart en ziel willen inzetten voor de Palestijnse kwestie. Ben jij ook geroerd door het voortdurende onrecht? Wil jij een helpende hand toesteken? Als organisatie leggen wij ons toe op op de BDS campagne en sensibilisatie maar daarbuiten zijn er nog veel andere talenten en mensen die de organisatie doen draaien. Stuur een mailtje en dan spreken we een keer af zodat je de organisatie beter kan leren kennen en bespreken we het samen verder. secretariaat@palestinasolidariteit.be

Voel je je nog niet klaar om een taak op te nemen, of heb je voorlopig nog geen tijd?

Schrijf je alvast in op onze nieuwsbrief en ondersteun onze acties per mail, deel ze op facebook en instagram en vergroot je kennis over Palestina.

Wat ideeën opdoen?

Grafisch ontwerp

Affiches, logo, flyers, infographics, stickers, maar ook een bijna ware grootte spandoek van de muur, cartoons, ... Je zal je creaties niet enkel zien verschijnen online op website en nieuwsbrief maar je zal helpen om mensen te raken en te motiveren om actie te ondernemen.

Video editing

Kan jij ons helpen om onze acties te filmen, editen, ... om ze te verspreiden op sociale media, maar ook campagne en andere sensibilisatie filmpjes zijn nodig om nieuwe mensen te bereiken. Je kunstwerken helpen de boodschap verspreiden en te verduidelijken. Een video bereikt vaak heel wat meer mensen dan een korte boodschap.

Vertaler

De BDS beweging bestaat wereldwijd en heel wat nieuws en actiemiddelen zijn reeds geschreven en gemaakt. Om efficiënt te werken is het zeker nuttig om deze zoveel mogelijk te vertalen om ze ook in België te gebruiken en te verspreiden. Frans / Nederlands / Engels / Arabisch Heb jij een talenknobbel en heb je af en toe wel tijd om een tekst te vertalen, geef ons een seintje.

Onderzoeker

Een campagne staat nergens zonder dat er voldoende documentatie is opdat ook mensen die de situatie in Palestina niet kennen snel de juiste informatie kunnen vinden. Maar ook thema brochures zijn gegeerd door mensen die over Palestina willen lezen, voor scholen, ... Ben je vlot om cijfers en feiten in een vlot leesbaar formaat te gieten en wil je hier mee helpen. Geef ons een seintje. ​

Knutselaar

spandoeken, een houten muur, een elektrospel, gevangenis, verkoopmateriaal, quizborden, ... Ben jij creatief en handig dan doen we graag een beroep op jou om de acties visueel sterk te maken en meer kleur te geven. Je helpt om de situatie in Palestina op een fijne manier voor te stellen zodat hij duidelijker wordt bij mensen. Vaak helpt dit ook om interesse op te wekken bij mensen die anders gewoon zouden voorbij lopen.

Inzamelacties

Wafelenbak, soep verkopen, music for life, een desserten avond met vrienden, ballonnen verkopen, een quiz organiseren, rommelmarkt, tombola, sponsortocht, heel wat creatieve dingen werden al georganiseerd om geld in te zamelen voor onze noord en/of zuidwerking.

Sensibilisering

Help mee met het organiseren van een info avond, een film avond, een debat, .. in je eigen organisatie, voor vrienden, in een buurthuis, ... ​

Brievenschrijver

Heb jij een vlotte pen dan kan je helpen om organisaties, kranten, artiesten, bedrijven aan te schrijven over BDS en over wat er gebeurd in Palestina om ook hun steun te vragen. Brieven doen deuren open gaan, doen een discussie ontstaan, maken van campagnes een succes, ...

Fondsenwerving

Daar valt veel onder van nieuwsbrieven, tot flyers, sociale media, website etc, ... Ben jij een kei in communicatie strategie om een boodschap niet enkel goed te verwoorden maar ook via de juiste kanalen en op het juiste moment de wereld in te sturen.

Verslaggever

Heb je journalistieke ambities, schrijf je graag? Dan kan je helpen om bv een artikel te schrijven over acties, over een conferentie, een interview afnemen met één van de sprekers, ... Met een goed artikel bereiken we nog eens honderden mensen meer die er niet bij konden zijn op het evenement zelf.

Standhouder

Onze standen zijn een uitgelezen kans om nieuwe mensen te leren kennen die anders misschien nooit over Palestina zouden horen of die net op zoek zijn om iets rond Palestina te doen. Ben je sociaal en vooral wil je graag de Palestijnse kwestie bekend maken bij een breed publiek, ... Gelijkertijd maak je vele mensen blij met een fijn boek, een originele Keffieh sjaal, verkoop je handwerk van vrouwen in Palestina.

Communicatie

Daar valt veel onder van nieuwsbrieven, tot flyers, sociale media, website etc, ... Ben jij een kei in communicatie strategie om een boodschap niet enkel goed te verwoorden maar ook via de juiste kanalen en op het juiste moment de wereld in te sturen.

Koks en helpers

Eén maal per jaar organiseren we een kookmaaltijd maar soms ook kookworkshops. Wil je helpen met groenten snijden, samen "makloeba" maken, ... Het is telkens een festijn dankzij de vele helpen handen voor koken en afwassen. Je krijgt er een lekkere maaltijd voor terug en leert meteen heel wat fijne mensen kennen met een hart voor Palestina.

Iedereen is welkom

Maar ook muziek, geluidsingenieurs, tafeldekkers, manusjes van alles, acteurs, .... staken al de handen uit de mouwen. Kleine en grote talenten, iedereen is welkom.

Administratief helper

Bij een organisatie komt heel wat kijken: lidkaarten maken, fiscale attesten opstellen, nieuwsbrieven versturen, inventaris maken, .... kan je af en toe enkele uren vrijmaken om hiermee te komen helpen, geef een seintje. We spreken samen af en met een koffietje en verzetten op een fijne manier heel wat werk.

Ontwerp schoollessen

Wil je helpen om materiaal te maken zodat er ook in scholen correct over de kwestie kan worden gesproken. Of help bij het begeleiden van educatieve activiteit voor jongeren. Je helpt leerkrachten om Palestina op een fijne manier uit te leggen in de klas en om een nieuwe generatie geëngageerde leerlingen te vormen die als ze opgroeien een kritische blik zullen behouden.

Straacties

Flyeren, ludieke acties, checkpoints op straat, het zijn momenten dat je mensen kan raken, kan aanspreken en ook een boodschap naar buiten brengen naar de pers. Ben jij vlot in het aanspreken van mensen, ben je zo geraakt door het thema dat je wel de straat op moet, dan doen we dat graag samen in team en op creatieve manieren. ​

Fotograaf

Foto's zijn belangrijk om de acties nog verder te verspreiden dan enkel de mensen die we die dag ontmoetten. Heb jij een talent dat je graag voor Palestina wil aanwenden dan kunnen wij dat zeker gebruiken. Geef zeker een seintje.

Sluit je aan bij een groep in de buurt

In 2018 veranderde de Palestina werking in Vlaanderen. Palestina Solidariteit werd een koepelorganisatie die zich meer wil toeleggen op het ondersteunen van lokale groepen en de impact op nationaal vlak vergroten. De lokale organisatie kunnen zich zo concentreren op hun eigen stad maar samen hebben we nog meer effect.   

Sluit je aan bij een lokale groep bij jou in de buurt en organiseer mee lokale acties, info-momenten, breng de nationale campagne mee naar buiten bij jou in de streek, …

Leg contacten rond Palestina met scholen, vzw’s, winkels in je eigen straat, dorp, stad, … ​

Een nieuwe groep

Vind je geen groep bij jou in de buurt en wil je zelf een lokale werking van Palestina Solidariteit opstarten in je buurt? Neem contact op met ons en we helpen je graag verder!

Samen zoeken we naar een antwoord op vragen zoals: 
Hoe bereiken we eventuele vrijwilligers en sympathisanten en leren we hen kennen? Wat kunnen we als groep betekenen? Welke kansen bieden zich lokaal aan? Wie kunnen we daarbij betrekken? Hoe gaan we concreet van start?

Contacteer ons per e-mail

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be