IEDER MENS IS GELIJK

Zoeken

Boodschap van Solidarity with Bedouins: Red el-Arakib

Facebook
Twitter
Email
Print

Al Arakib is een ‘niet-erkend’  Bedoeïenendorp in Israël. Sinds 2010 is het al 60 keren afgebroken en telkens weer heropgebouwd door de Bedoeïenen. Al Arakib is zo het symbool geworden van het verzet van de Bedoeïenen tegen hun uitdrijving en de vernietiging van hun dorpen.

De vijf à zes families die nog overbleven trokken zich terug op het kerkhof van Al Arakib, en blijven zich verzetten tegen de diefstal van hun gronden en bezittingen.  Hun uitdrijving was gepland tussen 12 juni en 12 juli. 

Op donderdag 12 juni zijn alle huizen die zich op het kerkhof bevinden afgebroken, ondanks de aanwezigheid van verschillende Israëlische joodse medeburgers die geprobeerd hebben de afbraak tegen te houden. Onder hen ook rabbijn Ashik Asherman die nadien aangehouden werd.

Alle verhoudingen in acht genomen is deze situatie wellicht te vergelijken met de nakba die de Palestijnen meegemaakt hebben in 1948, want zondertwijfel zullen nu, na Al Arakib, ook de andere 35 ‘niet-erkende’ dorpen afgebroken worden.  Ook deze dorpen zijn soms al verschillende jaren bedreigd met afbraak, zeker sinds het Plan Prawer-Shamin uitgewerkt werd.

We hadden contact met Aziz, de zoon van de sjeik van Al Arakib,  die erop aandringt om een groep internationale observatoren naar Al Arakib te sturen, om zo het leger niet in alle stilte haar gang te laten gaan.

De groep « SOLDARITY WITH BEDOUINS »  lanceert hiermee een oproep om zo’n delegatie van observatoren naar Israël te sturen. Deze observatoren zullen ontvangen worden door de mensen van Al Arakib en ze zullen het leven van de Bedoeïenen voor korte tijd delen.

SWB  engageert zich om op korte termijn de nodige fondsen te verzamelen om deze missie mogelijk te maken.

• 1° voor een eventuele tussenkomst in de vervoerskosten; voorlopig zijn er al twee personen die in de maand juli willen vertrekken. Elke aanvraag voor deelname  zal besproken worden met  Zeger De Henau : 0496 340 607of met Marco Abramowicz : 0476 297 359.

  • 2° Een gift kan je storten op rekening BE43 0016 8218 3801 van’ Singing Bedouins Solidarity’. Dit geld zal gebruikt worden voor de noden van het verzet van de inwoners van Al Arakib.

Het  comité  SWB (Solidarity with Bedouins)

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be