IEDER MENS IS GELIJK

Zoeken

Help de geldstromen naar Israel droogleggen

Facebook
Twitter
Email
Print

Als we willen inzetten op een duurzame en sociaal rechtvaardige maatschappij, is het cruciaal dat financiele instellingen meedoen en ervoor kiezen om schadelijke praktijken niet langer te financieren. Banken, pensioenfondsen en verzekeraars vervullen sleutelfuncties in onze samenleving en hun beslissingen hebben een groot effect. De geschiedenis bewijst dit: toen Nederlandse burgers pensioenfonds PGGM overtuigden hun beleggingen in vijf Israelische banken stopzetten, volgde een politieke storm. 

Om het geweld in Gaza een halt toe te roepen, volgt de organisatie Avaaz dan ook de strategie om burgers zes banken, pensioenfondsen en bedrijven te vragen te desinvesteren uit Israel. Meer dan een miljoen mensen ondertekenden deze petitie al РAvaaz zou er graag nog 500.000 bij hebben. Als zij de instellingen ervan kunnen overtuigen zich terug te trekken en de Israelische economie zo een klap te geven, wordt er niet langer geprofiteerd van het geweld en is er een reden om ermee te stoppen. Je kunt hier meer lezen en de petitie ondertekenenen .

Het lijkt misschien een heel indirecte manier om actie te ondernemen, een druppel op een hete plaat, maar hoe meer mensen tekenen, hoe groter de kans dat het werkt!

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ‚ā¨40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ‚ā¨18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ‚ā¨22!¬†

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be