IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Aan de verantwoordelijken van VRT en Terzake

Facebook
Twitter
Email
Print

Aan de verantwoordelijken van VRT en Terzake 

Diep verontwaardigd over uw eenzijdige berichtgeving over de oorlog in Gaza. Kritiek wordt gegeven als zou de Belgische media meer Pro-Palestijns zijn dan enige andere media, waaronder CNN. WĆ©l, met de uitzending van afgelopen vrijdag, heeft IsraĆ«l blijkbaar goed gescoord in hun lobbying van de media. Als het hoofd van CNN, the big boss een Zio is, dan is het niet verwonderlijk dat CNN de aanslagen in Gaza op UN scholen, ambulances, ziekenhuizen, kinderen en vrouwen weet te verbloemen en rechtvaardigen als zouden deze doelwitten loutere collateral damage uitmaken en horen tot een groter geheel waar Hamas mensen gebruikt als human shields. Niets is minder waar. Hamas schuit niet in deze scholen, noch in de ziekenhuizen, noch in de ambulances die onverwoed doorgaan met lijken op te halen uit wijken die vorige week volledig uitgemoord werden zoals Shishaiea en Beit Hanoun. Hamas zit onder in de grond in tunnels. Onbereikbaar. De soldaten verliezen van de Hamasstrijders en IsraĆ«l neemt wraak door luchtbombardementen op het volk in Gaza uit te voeren. Elke proportionaliteit in dit conflict is zoek: 95 % slachtoffers aan Palestijnse kant…

De bezetter misbruikt hier onterecht de term zelfverdediging. Raketten van Hamas worden spijtig genoeg afgevuurd maar zijn enkel psychologische terreur. Ze proberen een stem te zijn om te vragen de nu al zevenjarige blokkade op Gaza op te heffen. Hamas heeft het verkeerd. Raketten zullen niet leiden tot een compromis met Israƫl. Maar wat wel?
>Diplomatie lukt ook niet. De politiek zwijgt de oorlogsmisdaden dood. IsraĆ«l begaat grove schendingen van het humanitair recht, iedere dag opnieuw schendt IsraĆ«l met groot gemak de vierde Conventie van GenĆØve die oppert burgers in oorlogstijden te beschermen.
Als zou IsraĆ«l het recht hebben om al deze burgers te ontzien van elektriciteit, zuiver drinkwater en nu ook te ontzien van een menswaardige dood naast een menswaardig bestaan en deze oorlogsmisdaden uit te voeren. De moraal hapert bij het zien van de massale afslachting van Palestijnen. Beelden zeggen genoeg. Maar kritiek op IsraĆ«l mag niet. Want iedere oorlog opnieuw heeft IsraĆ«l een fictief recht op uitmoorden van burgers, een recht op etnische zuivering van een heel volk, een recht daterende van 1948 en dat nog steeds handhaaft dankzij de holocaust. Het slachtoffer wordt dader…Genoeg. Wanneer is het genoeg? De radicalisering van Hamas wordt gevoed door bloed. Niemand heeft gehoor voor Gaza dat een openluchtgevangenis. Mensen radicaliseren omdat Hamas de enige uitweg is.

Waarom laat u eenzijdig een IsraĆ«lische Belg aan het woord? Waarom geen interview met beide partijen in de studio? Waarom de onjuiste verklaringen van M. Eilon niet tegenspreken. VS steunt niet massaal IsraĆ«l omdat de berichtgeving zogenoemd ‘objectiever’ is. Wel omdat op z’n minst 71% van het kapitaal in de VS afkomstig is van Joden. 1 miljard dollar overheidssteun van VS jaarlijks naar IsraĆ«l voor defensie. Een vetorecht van de VS dat de UN Veiligheidsraad blokkeert om sancties uit te vaardigen tegen IsraĆ«l. Een Zio aan het hoofd van CNN. Het geld primeert op de moraal.

Objectiviteit is zoek. Oorlogsmisdaden gaan ongestraft door. Ik roep u op om ook een Palestijn aan het woord te laten en uw uitzending van vorige vrijdag 25 juli recht te zetten zodoende, zoals VRT de objectiviteit hoog in het vaandel draagt, de doelstellingen van neutrale media na te streven. Ook de tweede partij in dit conflict heeft een recht op antwoord.

Ik hoop gehoord te worden in deze.

Met voorname hoogachting,
Els Mosselmans

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be