IEDER MENS IS GELIJK

Zoeken

Hashem Abu Maria (DCI-Palestine) doodgeschoten door Israëlisch leger

Facebook
Twitter
Email
Print

Palestina Solidariteit betuigt haar medeleven met de familie, vrienden en collega’s van Hashem Abu Maria.  Hashem was een staflid van de ngo Defense for children International – Palestine (DCI).  Op 45jarige leeftijd werd hij doodgeschoten tijdens een vreedzame betoging in solidariteit met Gaza. 

Hashem werd door het Israëlisch leger in de borst geschoten toen hij na het vrijdagsgebed van 25 juli in Beit Ummar deelnam aan het protest.  Twee anderen werden tijdens dezelfde betoging gedood en zeker tien personen geraakten gewond.

Hashem laat een vrouw, een zoon en twee dochters na.  Hij beschouwde het verdedigen van kinderrechten als zijn levensdoel.  Hij was binnen DCI-Palestine verantwoordelijk voor het mobiliseren van gemeenschappen en het promoten van kinderparticipatie.  Zijn meest recente werk focuste op het monitoren van Palestijnse tieners en het documenteren van kinderrechtenschendingen in Hebron.

CNN-reporter Ben Wedeman maakte een reportage over de dood van Hashem.

http://www.youtube.com/watch?v=U5gvD-gZLLY

Palestina Solidariteit werkt voor de campagne ‘Gevangenschap is geen kinderspel’ nauw samen met DCI-Palestine.  Meer info over de campagne en over het werk van DCI kan u hier vinden:

http://www.dci-pal.org/

https://palestinasolidariteit.be/acties/gevangenschap-geen-kinderspel

Palestina Solidariteit betuigt tevens haar medeleven met de naasten van alle andere slachtoffers die er tijdens de escalatie van Israëls agressie tegen de Palestijnse bevolking in juli 2014 zijn gevallen.  Dat zijn er ondertussen meer dan duizend.

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be