IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

wat heeft de media erbij te winnen heeft om ons engagement tegenover Palestina keer op keer te criminaliseren?

Facebook
Twitter
Email
Print

Samen met Barbara Van der Hallen, wil Palestina Solidariteit reageren naar media en politici, die hun verantwoordelijkheid vandaag niet opnemen om de misdaden tegen de menselijkheid gepleegd door Israël op de Palestijnse burgers in de Gazastrook te doen stoppen: 

‘Ik ben het inmiddels kotsbeu dat ik na elke betoging ‘s avonds en de morgen nadien moet vaststellen dat ik blijkbaar op een andere manifestatie was dan de traditionele pers. De tientallen amokmakers die het nog niet verdienen om een voetnoot te zijn, krijgen keer op keer de titel! Duizenden mensen roepen hun onvrede uit over het platbombarderen van Gaza en de kolonisatie van Palestina die nu al 67 jaar onbetwist voortduurt. De geschiedenis staat ons bij, de mensenrechten zijn met ons en toch worden net wij gemarginaliseerd! Waarom een Bart de Wever enkel op de opstootjes in de marge reageert, hoewel hij als historicus en nationalist de uitgesproken persoon zou zijn om zijn visie over de bezetting van Palestina te geven, is vanzelfsprekend. Maar je vraagt je op de duur af wat de media erbij te winnen heeft om ons engagement tegenover Palestina keer op keer te criminaliseren.

Wel, ik ben trots dat ik op een manifestatie was waarop Joden en Israeli’s die zich wél om het lijden van andere volkeren bekommeren aanwezig waren. En niet op dat ochtendlijk bijeenkomstje dat weliswaar “sereen” verliep maar gedreven werd door zelfgenoegzaamheid. Wij hebben meer dan duizend doden te betreuren en decennia van bezetting, vernedering, straffeloosheid en onrecht aan te klagen. Wij hebben niet genoeg aan 30 kaarsjes. Wij willen gerechtigheid!’

Barbara

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be