IEDER MENS IS GELIJK

Search

Netanyahu bedankt onze regering (fictieve brief)

Facebook
Twitter
Email
Print
Brief aan de Belgische regering,
Geachte premier, geachte ministers,
 
Bij deze wil ik u, in naam van de IsraĆ«lische regering, hartelijk danken voor de afstandelijke houding die u heeft ingenomen tijdens onze laatste Gaza oorlog. Zoals u weet zijn er andere landen die vinden dat wij de Universele Mensenrechten moeten respecteren en de Conventies van GenĆØve, maar u weet ook dat we dat, in naam van de holocaust, nog nooit eerder hebben gedaan, dus waarom zouden we dat nu wĆ©l doen? Het was inderdaad de bedoeling om Gaza kompleet onleefbaar te maken, dus het zou toch al te gek zijn dat we “Speciale bescherming bieden in bijvoorbeeld beveiligde zones als burgers gewond, ziek, oud, jonger dan vijftien jaar, zwanger of moeder van een kind jonger dan zeven jaar zijn,” zoals de Vierde Conventie dat voorschrijft. Ik kan u toevertrouwen dat onze soldaten zelfs extra zwangere vrouwen en kinderen vizeren (we noemen ze de demografische bom), met succes, zoals de cijfers bewijzen. Hartelijk dank dat u afzijdig bent gebleven, terwijl u volgens de Geneefse conventies wĆ©l moest optreden.
U weet ook dat wij de inwoners van Gaza niet willen kwetsen, maar ze wonen spijtig genoeg op onze grond, niet volgens de VN (die we verachten, allemaal antisemieten!) maar volgens onze heilige geschriften die tenslotte primeren op alles. En volgens het universele recht van de sterkste is dit ook onze grond. Bovendien zit er aardgas in de territoriale wateren voor de kust van Gaza, in onze grond dus, dus dat aardgas is van ons, dus die Palestijnen daar moeten opkrassen. Deporteren durven we nog niet, nog niet, het doet zo denken aan WO2, maar misschien wilt Belgiƫ wel een contingent van die Palestijnen uit Gaza laten immigreren? Uit humanitaire overwegingen uiteraard, die arme stakkers. U zou ons daarmee ten zeerste behulpzaam zijn.
Dat dit de laatste Gaza oorlog is geweest, kunnen wij helaas niet beloven. U weet hoe dat gaat als er te veel interne spanningen zijn dan zoekt elke regering een externe vijand, nietwaar. Vandaag is de eenheid -onder de joden- in IsraĆ«l hersteld, maar wellicht zitten we binnen twee jaar weer met hetzelfde probleem. Ik bedoel Hamas is ons probleem, u begrijpt dat wel. 
 
Wij danken u dat u onvoorwaardelijk begrip opbrengt voor het standpunt van de IsraĆ«lische regering, maar wij zouden het wel op prijs stellen dat u harder optreedt tegen het antisemitisme dat vandaag weer onbegrijpelijkerwijze de kop opsteekt.
 
Hoogachtend,
Benyamin Netenyahu
 
PS: U mag steeds hoog-opgeleide Belgische joden, slachtoffers van het anti-semitisme, naar IsraĆ«l (inclusief Westbank) laten emigreren.
PPS: Ik reken er op dat u de terugkerende Belgische joden, die bij ons hebben gevochten, niet over dezelfde kam scheert als de Syrische strijders.
 
deze brief is fictie
PVDP – Mediawatch

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22!Ā 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be