IEDER MENS IS GELIJK

Search

Nieuw: petitie en dossier voetbal in Palestina

Facebook
Twitter
Email
Print

Binnenkort zouden de Rode Duivels naar Israël trekken om een EK-kwalificatiematch te spelen.  Dat is echter niet onproblematisch: in de zomer van 2014 stierven zo’n 2200 Palestijnen tijdens de Israëlische aanval op de Gazastrook.  Daarnaast treedt Israël al jaren de rechten van de Palestijnse voetballers met de voeten.  Palestina Solidariteit vindt dat de Rode Duivels een verkeerd signaal geven door te voetballen in zo’n land.  Daarom startte Palestina Solidariteit een petitie op, gericht aan de Koninklijke Belgische Voetbalbond.  U kan de petitie hier tekenen. 

Bijgevoegd kan u ook het achtergronddossier vinden: Voetbal is wereldwijd waarschijnlijk de meest populaire sport. Ook in Palestina duiken de truitjes van Real Madrid en Barcelona heel frequent op in het straatbeeld. Het is een universele sport die overal door jong en oud wordt beoefend, “een feest voor iedereen” waarbij fair play een essentiële eigenschap is. De Palestijnen, die reeds decennia militair bezet en gekoloniseerd worden door Israël, ervaren van dit FIFA-lid echter weinig fair play. Hun dagelijkse leven wordt beheerst door militaire orders die iedere normale ontwikkeling van het Palestijnse voetbal onmogelijk maakt.

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be