IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Palestina Solidariteit was er ook bij op de wereldmeerdaagse!

Facebook
Twitter
Email
Print

De wereldmeerdaagse is een tweejaarlijks evenement dat jongeren uit het secundair onderwijs wil laten kennis maken met de derde wereld en milieuvraagstukken. Dit jaar ging de wereldmeerdagse door van 7 tot 22 februari in Brasschaat en van 6 tot 16 maart.  En ook Palestina Solidariteit vzw was erbij!

Van ‘s morgens tot in de late namiddag gingen de kinderen in groepjes rond bij de verschillende standjes, daar werd hen uitleg gegeven of moesten ze een opdrachtje doen.

Bij het standje van Palestina Solidariteit werden de jongeren ontvangen zoals bij de doorgang van de grens met Palestina en Israël, wat in realiteit een betonnen muur van 10m is, werd hier een replica in hout.
Ook werd er een informatief  filmpje van Jewish Voice for Peace getoond, over het Israëlisch-Palestijns conflict. De vrijwilligers deelde de kinderen hiervoor in twee groepjes, één groep kreeg de opdracht zich in te leven in de Israëliers, de andere in de Palestijnen. Achteraf werd er gevraagd hoe de kinderen zich voelden bij het zien van het filmpje. Honderden kinderen kregen zo op een korte tijd een beter inzicht in de geschiedenis van het conflict. Als laatste werd er gesproken over geweldloos verzet om dit conflict op te lossen.

Palestina Solidariteit dankt de vele vrijwilligers die zich hiervoor hebben ingezet om die vele kinderen een stukje van Palestina te helpen ontdekken!

“De dag zal komen dat de mensen die nu nieuwe muren bouwen die Palestijnen en Israëli’s scheiden, zullen meehelpen om ze neer te halen. Die dag zal de wijsheid zegevieren.”  

(Izzeldin Abuelaish Palestijns mensenrechtenactivist)

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be