IEDER MENS IS GELIJK

Search

Zing je eigen Eurosong voor Palestina

Facebook
Twitter
Email
Print

De Leuvense Actiegroep Palestina organiseerde een zangstonde onder het motto ‘Zing je Eigen Eurosong voor Palestina’. Zo’n honderd mensen trotseerden koude en regen en zongen zich de ziel uit het lijf. Tussen de buien door gaven ze uiting aan hun verontwaardiging over het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv deze week en toonden ze hun solidariteit met de Palestijnen.

De groep zong, onder leiding van Lieve Franssen (Brecht-Eislerkoor) en met begeleiding van accordeonist Piet Maris (Jaune Toujours) uit het rijke repertorium van Belgische Eurosongliedjes met mooie aangepaste teksten.

– Lied 1. Ik heb zorgen (Louis Neefs), om aan te geven dat we verontwaardigd zijn dat er gezongen en gedanst wordt op het leed van de Palestijnen en over het feit dat de publieke omroepen, die lid zijn van de EBU, doen alsof er daar niets aan de hand is.

– Lied 2. Soldiers of Love (Liliane Saint-Pierre), om de onverschilligheid van de wereld, van Europa, van België aan te klagen bij het aanhoudend Israëlisch geweld in Gaza en de hoge menselijke tol die dat in 2018 en tot nu toe eiste.

– Lied 3. Sanomi (Urban Trad), hebben we bewerkt tot een ‘slaapliedje’ voor Palestijnse kinderen zodat ze zich kunnen onttrekken aan hun dagelijkse werkelijkheid. 

– Lied 4. City Lights (Blanche), hebben we bewerkt tot een solidariteitslied met Palestijnse politieke gevangenen.

– Lied 5. Rendez-Vous (Pas de Deux) sluit af met de vaststelling dat Israël, dat alle mogelijke internationale rechtsregels negeert, geen gezellige plek is voor een feestelijk muzikaal rendez-vous als het Eurovisiesongfestival.

 

https://www.hln.be/in-de-buurt/leuven/protest-tegen-eurosong-op-oude-markt~a5330360/

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be