IEDER MENS IS GELIJK

Zoeken

BDS

Facebook
Twitter
Email
Print

Basken: Stap uit de apartheidstrein van Israël

Voorstanders van mensenrechten in Baskenland lanceerden een campagne om het Baskische bedrijf CAF op te roepen zich terug te trekken uit het Israëlische project om de lightrail van Jeruzalem uit te breiden naar de illegale nederzettingen van Israël. De campagne wordt ondersteund door de wereldwijde beweging Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) voor vrijheid, gerechtigheid en gelijkheid.

Het project van CAF wordt gezien als “een nieuwe aanval op de rechten van het Palestijnse volk”. Basken roepen het bedrijf CAF op om “zich te houden aan het internationale recht, zich terug te trekken uit het project van de Tram in Jeruzalem en zo een einde te maken aan de medeplichtigheid aan de bezetting van Palestina.” Meer dan 70 zeer diverse maatschappelijke organisaties steunen de actie en ondertekenden de verklaring,

In deze campagne verwijst men naar het Franse bedrijf Veolia dat zich in 2015 moest terugtrekken uit een gelijkaardig project nadat het ernstige reputatieschade had opgelopen en meer dan 20 miljard Euro aan contracten verloor als gevolg van zijn deelname aan een onwettige verbinding met Israëlische nederzettingen op de westelijke Jordaanoever. 

https://bdsmovement.net/

Anti-Palestijnse resolutie in het Oostenrijkse parlement

Het Oostenrijkse parlement heeft een resolutie aangenomen die de BDS-beweging demoniseert en oproept om zijn invloed in te dammen.

De Internationale BDS-beweging veroordeelt de resolutie, omdat het leugenachtig is en in tegenspraak met het Oostenrijkse en internationale recht. BDS verklaart dat het niet gedreven is door antisemitisme, maar door een afwijzing van de Israëlische apartheid.

https://bdsmovement.net/news/

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be