IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Oost-Jeruzalem : Een kind komt van school

Facebook
Twitter
Email
Print

Een acht jaar oude Palestijnse jongen verliest waarschijnlijk een van zijn ogen nadat hij door de Israëlische politie met een met rubber beklede stalen kogel is beschoten. Volgens de familie en ooggetuigen van de jongen werd Malek Issa opzettelijk tussen de ogen geschoten. Ooggetuigen zeiden dat er geen gewelddadige protesten waren of met stenen werd gegooid toen Israëlische troepen begonnen te schieten.
De politie zei: “Tijdens een operatie door de politie in Isawiyah werden maatregelen tegen oproer hadden genomen, waarbij een 9 jaar oude jongen gewond raakte. De omstandigheden worden onderzocht “

Iedereen weet dat er geen onderzoek komt. Een politieagent schiet een jongen neer, en er komt geen echt onderzoek. Zo gaat het als het slachtoffer een Palestijn is, zelfs een jong kind is. Als het gaat om Palestijnen, is er geen verschil tussen kinderen en volwassenen, het zijn allemaal potentiële terroristen. De minachting voor Palestijnse levens is hetzelfde, of het nu volwassenen of kinderen zijn.
In de voorbije jaren zijn honderden inwoners van Oost-Jeruzalem gewond geraakt door Israëlische kogels met sponsuiteinden.

De enige manier om een einde te maken aan het neerschieten van kinderen, zonder dat die iemand in gevaar brachten, is de verantwoordelijke partijen te vervolgen. Er is niemand die soldaten en politieagenten duidelijk maakt dat wanneer ze kinderen neerschieten, ze een misdaad plegen.

Haaretz

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be