IEDER MENS IS GELIJK

Search

BDS : Voetbal, Microsoft en overwinning in rechtszaak in VK

Facebook
Twitter
Email
Print

Voetbal

Voetbal is een onschuldig tijdverdrijf en voor veel mannen over de hele wereld een grote passie. Vaak wordt gezegd dat voetbal en politiek gescheiden werelden zijn en dat voetbal en politiek niets met elkaar te maken hebben. Maar wie dat beweert, doet in sommige gevallen juist wel aan politiek.
IsraĆ«l gaat namelijk heel ver in het dwarsbomen van Palestijns voetbal. Er zijn zo wie zo al beperkingen voor Palestijnen als gevolg van de militaire bezetting, de muur, wegversperringen en afgekondigde uitgaansverboden. Maar het gaat nog verder. In 2016 moest een voetbalteam uit Gaza een finale spelen in de Westelijke Jordaanoever. Eerst werden ze 12 uur vastgehouden aan de grens. Daarna mochten 10 spelers door. De rest van de spelers moest zonder opgave van reden achterblijven. Met 10 spelers kun je geen officiĆ«le wedstrijdspelen, dusā€¦

Het komt voor dat voetballers vlak voor een wedstrijd begint, gearresteerd worden en er zijn voetballers die hebben moeten stoppen omdat het Israƫlische leger hen in de benen heeft geschoten. Stervoetballer Mahmoud Sarsak werd vlak voor een wedstrijd bij de grens gearresteerd en met een valse beschuldiging vastgezet in de gevangenis. Het komt niet tot een proces, dus wordt het administratieve detentie: gevangenschap zonder proces. Dat gaat drie jaar zo door. Een hongerstaking van 3 maanden (!!) geeft hem zijn vrijheid terug.

In 2006 en 2012 ging Israƫl zelfs over tot het bombarderen van een voetbalstadium in Gaza.
Racisme is heel gangbaar in de IsraĆ«lische stadions. Er zijn geen sancties om ā€˜dood aan de Arabierenā€™ te roepen en er komt geen onrust als een club beweert ā€˜raszuiverā€™ te zijn. Voetbalteams van de illegale nederzettingen doen gewoon mee in de IsraĆ«lische competitie.

Het sportkledingmerk Puma is de hoofdsponsor van de Israƫlische voetbalbond (IFA). Gewoon doen alsof je neus bloedt.

Op de volgende links hieronder vindt u hoe u in actie kunt komen.
Link 1Link 2 / Link 3 

Foto bezoek Mahmoud Sarsak op bezoek in Charleroi

Microsoft stopt met Anyvision

AnyVision is een IsraĆ«lische firma die gezichtsherkenningstechnologie ontwikkelt. Omdat AnyVision haar technologie aan IsraĆ«l heeft geleverd als bijdrage aan de militaire bezetting van de Westelijke Jordaanoever zijn er als gevolg van de campagne #DropAnyVisionĀ 
75 000 handtekeningen verzameld om Microsoft te bewegen zijn investering in AnyVision op te zeggen.
Het resultaat is dat Microsoft op 27 maart zijn participatie in AnyVision heeft stopgezet.

Bron

Overwinning voor Palestine Solidarity Campaign

Sinds 2017 vecht PSC voor de Britse rechtbank voor het recht om BDS-campagnes in het VK te ondernemen. Op 29 april 2020 is het eindoordeel van de Supreme Court binnen en wint Palestine Solidarity Campaign. De Hoge Raad heeft in het voordeel van PSC beslist en de regelgeving die de regering in 2016 heeft ingevoerd, wordt nu definitief onwettig verklaard.Ā 

Bron

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22!Ā 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be