IEDER MENS IS GELIJK

Zoeken

Have you seen the horizon lately ?

Facebook
Twitter
Email
Print

Met een clip bekritiseert de Israƫlische organisatie Have You Seen the Horizon Lately de uitsluiting van Palestijnse partijen van regeringsmacht in Israƫl. De clip illustreert hoe de vele tienduizenden Palestijnen die in de medische beroepen het coronavirus bestrijden, als helden worden toegejuicht, maar niet vertrouwd worden om het land te regeren.

In medische beroepen zijn Palestijnen goed vertegenwoordigd. De speciale corona-afdelingen in de ziekenhuizen worden vaak geleid en bemand (bevrouwd) door Palestijnse medici. Zij werken hand in hand met hun IsraĆ«lische collegaā€™s en zetten zich in voor elke patiĆ«nt ongeacht of hij of zij jood of Palestijn is. ā€˜We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Het virus maakt geen onderscheid.ā€™
Maar buiten de muren van de ziekenhuizen, klinieken en apotheken is het een ander verhaal. Daar heersen ongelijkheid en discriminatie.

De langdurige politieke patstelling in Israƫl, met drie verkiezingen binnen een jaar, vestigde de aandacht op een ander fenomeen: het taboe op politieke samenwerking met de Verenigde Lijst, de coalitie van vier overwegend Palestijnse partijen. Bij de verkiezingen van 2 maart jongstleden behaalde de coalitie een recordaantal van 15 zetels. Tijdens de coalitiebesprekingen werd de Verenigde Lijst echter, net als na de eerdere verkiezingen, uitgesloten van regeringsdeelname.
Je kan de clip zien op deze link 

Bron

image credit and thanks to Palestinian Eve Network

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22!Ā 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be