IEDER MENS IS GELIJK

Search

Manifestatie tegen annexatie

Facebook
Twitter
Email
Print

De manifestatie tegen annexatie was een groot succes. Samen kwamen we op voor solidariteit en rechtvaardigheid! 

Deze zondag 28 juni kwamen meer dan 500 personen samen op het Troonplein in Brussel om hun afkeer te tonen van de IsraĆ«lische plannen om op illegale wijze een groot deel van de Palestijnse gebieden te annexeren. Ze protesteerden tegen de passieve houding van de internationale gemeenschap ten opzichte van dit nefaste en criminele voorstel. 

De organisatoren waren zeer tevreden met het goede verloop en met de opkomst. Met deze actie en vele andere gelijkaardige initiatieven wereldwijd, toonden ze aan de Palestijnse bevolking dat er over de hele wereld activisten en organisaties zijn die klaar staan om de Palestijnse rechten te verdedigen. 

Helaas heeft een kleine groep externe activisten zich gemengd in de manifestatie en de samenkomst misbruikt om buiten de organisatoren om eigen slogans te beginnen roepen. Zij riepen slogans met een antisemitisch karakter. Palestijnse medemanifestanten hebben hen onmiddellijk aangesproken en de organisatoren verwittigd waarop dit onmiddellijk een halt werd toegeroepen. 

De organisatoren benadrukken dat de Palestijnse kwestie gebaseerd is op het respect voor het internationaal recht. Palestijnen vragen om gelijkheid en rechtvaardigheid. Op basis van dezelfde waarden spreken de organisatoren zich resoluut uit tegen elke vorm van racisme. 

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22!Ā 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be