IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Belgische activist opgeroepen voor verhoor

Facebook
Twitter
Email
Print

Ook in België werd een activist opgeroepen voor verhoor wegens “aanzet tot discriminatie, haat of geweld tot een groep of een gemeenschap” nadat hij een Palestijnse vlag ophing buiten aan de Dossin kazerne. In december 2019 kwam het museum in het nieuws omdat plots Pax Christi de deur werd gewezen omdat het bestuur weigerde om de prijsuitreiking van Pax Christi te laten doorgaan aan Brigitte Herremans, die gekozen was als ambassadeur van de vrede.

In maart 2020 stapte zelfs de helft van de wetenschappelijke raad op: “Indien we blijven zetelen zonder concrete garanties dat wij in de toekomst de missie van Kazerne Dossin kunnen bewaken, legitimeren we feitelijk door onze aanwezigheid de recente en huidige keuzes. We vinden de oorspronkelijke missie van Kazerne Dossin te kostbaar om dat zomaar passief te aanvaarden.”
Op de VRT nieuwssite staat er: “De ontslagnemende professoren vrezen dat het dagelijks bestuur de herinnering van 25.000 Joodse slachtoffers die in Kazerne Dossin worden herdacht, zou gebruiken om de huidige politiek van de staat Israël te ondersteunen.”

Dit is opnieuw een voorbeeld voor het criminaliseren van solidariteit met het Palestijnse volk. Israël wordt als apartheidsstaat benoemd door de opeenvolgende mensenrechten rapporteurs van de Verenigde Naties maar het is de Palestijnse vlag die wordt bestempeld als discriminerend?

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be