IEDER MENS IS GELIJK

Search

Corona update: Keffiyeh center

Facebook
Twitter
Email
Print

Er is wanhoop in het kamp. Er is geen werk en zij, die werk hebben, krijgen geen loon uitbetaald. Heel veel mensen in het kamp zijn dagarbeiders en die verdienen nu bijna niets. Waar er vroeger veel solidariteit was tussen mensen, is iedereen geraakt. 

Wanneer vroeger lonen niet konden worden uitbetaald dan hielpen familieleden, die in Isra√ęl of in priv√©bedrijven werkten, hen wel. Wanneer arbeiders door afsluitingen niet konden gaan werken, dan hielpen zij, die een job als bediende bij de Palestijnse Autoriteit hebben, hen wel verder (zorgpersoneel, leraren, medewerkers van ministeries etc‚Ķ) Maar nu is er niets. En alles is duurder geworden, doordat mensen moeten thuis blijven is er geen openbaar vervoer en moet je dus taxis betalen.¬†

De jongeren, die mee de werking van het centrum organiseren, gaan noodgedwongen werken. Activiteiten kunnen ze bijna niet organiseren hoewel ze weten dat gezinnen het moeilijk hebben om met de spanningen om te gaan. Online lessen waren onmogelijk in Palestina en verhoogde zelfs de druk op de gezinnen. Keffiyeh printte de lessen dan uit en deelde ze aan de kinderen thuis uit voor zij die geen internet of computer hadden.

Vrije tijd voor andere activiteiten hebben de jongeren toch niet veel. Ze proberen ergens iets te verdienen met kleine onderbetaalde jobs om hun gezin te ondersteunen. Deze jonge mensen zien de toekomst heel somber in en velen zien geen leefbare toekomst meer in Palestina.

Het centrum kent de gezinnen van het kamp goed. De weinige spaarcenten die ze hadden, aangevuld met giften uit binnen- en buitenland maakten dat ze de armsten konden helpen. Vaak kwamen ze in huizen met een kleine gift en blijkbaar was er enkel brood en thee om te eten. Soms delen ze voedselpakketten uit, andere keren openen ze een soort van rekening bij de lokale winkels zodat bepaalde gezinnen zelf kunnen meenemen wat ze nodig hebben. Maar nu is de bankrekening leeg. 

Het geld van het jeugdcentrum dat opzij was gezet voor het zomerkamp, voor knutselmateriaal, voor de elektriciteitsrekening, voor het internet enz is op.

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ‚ā¨40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ‚ā¨18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ‚ā¨22!¬†

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be