IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Defence for Children International : Corona update

Facebook
Twitter
Email
Print

We hebben onze hele werking moeten veranderen. Corona maakt deel uit van de communicatie en sowieso heeft alles wat niet over corona gaat op dit moment, spijtig genoeg, weinig impact. De rechtszaken kunnen ondertussen gelukkig doorgaan via videolink. Bezoeken mag al sinds het begin van de uitbraak niet. Samen met de organisatie Hamoked hebben we ervoor kunnen zorgen dat Palestijnse kinderen telefonisch contact kunnen hebben met hun familie. Maar het gaat slechts om 10 minuten om de 2 weken. 

NVDR Kinderen kregen vaak weinig bezoek zelfs wanneer het nog was toegestaan. Omdat vele kinderen opgesloten worden in Israël of in Ofer dat in een militaire zone in de Westbank ligt. Hierdoor moeten ouders eerst toelating krijgen om naar dat gebied te reizen voordat ze eventueel op bezoek kunnen gaan. Ook het transport van een gevangenis naar de rechtbank is pijnlijk, vernederend en uitputtend. Transporten gaan van gevangenis naar gevangenis,  in bussen waar de stoelen volledig van metaal zijn, zonder airco of verwarming en waar ze aan de stoelen worden geketend en contact tussen de getransporteerde gevangenen onmogelijk is. Wanneer het transport meer dan 1 dag duurt worden ze in elke gevangenis volledig gefouilleerd op vaak vernederende manieren en daar meestal in isolatie opgesloten. 

De rechtbank is vaak de enige kans om familie even te kunnen zien, maar zelfs daar mogen ze niet spreken of aanraken, een knuffel is verboden. 

 

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be