IEDER MENS IS GELIJK

Search

Succes in Duitsland : criminaliseren van protest tegen Israël gefaald

Facebook
Twitter
Email
Print

Activisten die Israëlische propaganda ontmaskerden werden gerechtelijk vervolgd in Duitsland.
3 activisten, Majed Abusalama (Palestijn uit Gaza), Ronnie Barkan en Stavit Sinai (beiden Israëlisch) werden vervolgd voor “geweldpleging en binnendringen” in een lezing die open stond voor het publiek. Zelfs over de interventies van de activisten werden leugens verspreid, namelijk dat zogezegd 20 activisten het evenement verstoorden, dat ze gewelddadig waren én dat ze zich gericht zouden hebben tegen een joodse Holocaust overlevende. Gelukkig bewijzen de videobeelden het tegendeel.

Op 20 juni 2017 ontmaskerden 3 activisten de leugens van een Israëlische vertegenwoordiger en lid van de Israëlische Knesset, Aliza Lavie, die in Duitsland kwam spreken en dat platform gebruikte om de BDS beweging zwart te maken, de bombardementen van 2014 in de Gazastrook goed te praten en de misdaden tegenover Palestijnse burgers te minimaliseren.

Zionisten proberen keer op keer kritiek op Israël te bestempelen als antisemitisme om zo de beweging, die opkomt voor mensenrechten voor Palestijnen, te criminaliseren. Het is belangrijk onze steun te tonen wanneer pro-Israël groepen liever activisten het zwijgen opleggen dan de misdaden tegen burgers en kinderen een halt toe te roepen.

Zeer snel werd de aanklacht van binnendringen van de lezing niet ontvankelijk verklaard. Uiteindelijk werd de laagst mogelijke straf uitgesproken tegen de Israëlische activiste voor geweldpleging. Stavit had op de deur gebonkt en geëist dat ze de naam zou krijgen van de persoon die haar in het gezicht had geslagen. Dit verdict blijft een schande voor de Duitse rechtbanken maar het is een duidelijke politieke en juridische overwinning. De 3 activisten voelden zich enorm gesteund door boodschappen van solidariteit wereldwijd. 

De strijd tegen apartheid gaat verder! 

 

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be