IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Vrouwenrechten in Coronatijden

Facebook
Twitter
Email
Print

Vrouwenrechten krijgen altijd al te weinig aandacht tijdens oorlog en bezetting. Zo vertelde een vrouw aan PWWSD dat ze schrik had voor invallen van het leger. Omdat het leger altijd ‘s nachts mensen komt arresteren als mensen al slapen, sliep ze nu de hele tijd met haar kleren aan. Andere vrouwen moesten bij familie intrekken omdat hun huis vernield was, met zoveel mensen in een kleine ruimte, zonder je eigen plek te hebben, zorgt voor enorm veel spanning en stress.

Bovenop de bezetting kwam dan ook nog Corona. Families moesten thuis blijven en er waren veel meer financiële problemen dan voordien.

Waar het huis en het gezin een veilige plaats zouden moeten zijn, werd dit voor sommige mensen onhoudbaar en nam het bestaande geweld psychisch en fysiek toe. Ook rechtszaken konden niet doorgaan waardoor zaken over scheidingen, erfenissen, alimentatierechten etc, … niet konden doorgaan.

Onze partner, PWWSD, maakte een rapport op over de situatie want vrouwenrechten zijn niet ondergeschikt aan de strijd om vrijheid en rechtvaardigheid voor het Palestijnse volk. Zij lanceerden ook een bewustmakingscampagne op sociale media en richtten telefonische hulplijnen in waar vrouwen steun konden krijgen van psychologen alsook professioneel juridisch advies over hun rechten. 

De video hieronder is wel in het Arabisch, maar geeft al een idee, bekijk meer op hun facebook pagina 

https://www.facebook.com/pwwsd

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be