IEDER MENS IS GELIJK

Search

Wadi Fukin : Corona update

Facebook
Twitter
Email
Print

De provincie Bethlehem was al sinds eind februari in quarantaine. Mensen konden niet gaan werken, boeren konden geen inkopen doen en veel van de winteroogst ging verloren. We hoopten op beterschap voor het zomerseizoen. Maar Corona is opnieuw uitgebroken. IsraĆ«l dumpt veel producten op de Palestijnse markt en wij kunnen vaak onze producten niet naar de markt brengen. Sommige groenten moeten dagelijks geplukt worden en moeten dan ook verkocht worden want we hebben geen opslagcapaciteit. Als de markt dan gesloten is dan rotten ze op het veld. Als we toch naar de markt kunnen gaan, dan zijn er momenteel minder klanten en zijn de prijzen die de handelaars ons geven extreem laag. 

De mensen krijgen geen lonen en arbeiders kunnen niet gaan werken waardoor ze ook geen geld kunnen uitgeven en dus minder kopen. Zelfs op verse groenten wordt bespaard. 

Ook de annexatie hangt als een zwaard van Damocles boven ons hoofd. Er is sprake dat de Maale Adumim en Gush Etzion de eersten zouden zijn om door Israƫl te worden geconfisqueerd. Onze toekomst ziet er heel slecht uit.

Als we 2 seizoenen op rij geen inkomsten hebben en onze reserves volledig uitgeput zijn hoe gaan we dan de gronden kunnen bewerken voor de komende winter en we zijn niet eens zeker dat er dan beterschap zou zijn.

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22!Ā 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be