IEDER MENS IS GELIJK

Search

Vernielingen in Oost-Jeruzalem

Facebook
Twitter
Email
Print

In juni werden 13 huizen vernietigd. Hierdoor werden 51 mensen dakloos. De vernielingen zijn twee keer zo talrijk als de maanden ervoor. 8 van de afgebroken woningen werden gesloopt door de eigenaars, omdat ze een sloopbevel hadden gekregen. Om een hoge boete te vermijden, maakten ze zelf hun woning met de grond gelijk.
Daarnaast werden 3 andere bouwwerken gesloopt. 
Bekijk op deze link een korte film over de eigenaars die op 7 september 2020 een woning en gebouwen van vijf ondernemingen zelf vernielen – dit om een veel hogere boete te vermijden. Door deze gedwongen destructie verloren 8 families hun inkomen. 

9 juni 2020: een vrachtwagen confisqueert een woning van hout en tin, de thuis voor een familie van 11. De bezettende macht confisqueert tractors, zonnepanelen, en bouwstructuren. Er werden zelfs koeien in beslag genomen. Voertuigen worden tegen betaling teruggegeven. Maar in beslaggenomen bouwmaterialen krijgen de eigenaars niet terug. In beslaggenomen oogsten werden naar de veiling gebracht. Ook werd een poging gedaan om gereedschap, dat geschonken was door de EU, te verkopen.

https://www.btselem.org/photoblog/202007012_if_you_build_it_they_will_come

afbeelding: met dank aan B’tselem

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be