IEDER MENS IS GELIJK

Campagne Intal tegen Axa

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Intal was de afgelopen periode actief in het verzet tegen verzekeraar Axa, die aandelen heeft in Israëlische banken, de Bank Leumi, de Israeli Discount Bank en Misrahi Tefahot Bank, die volgens de lijst van de VN betrokken zijn bij de bouw en financiering van illegale Israëlische nederzettingen. Op 18 juni waren er tegelijkertijd in Brussel, Antwerpen, Madrid en Berlijn protesten bij de hoofdkantoren van Axa. Bovendien heeft Axa indirect belangen in Elbit systems, de grootste Israëlische wapenfirma. Elbit organiseerde bijvoorbeeld bewakingstechnologie voor de Muur. Bovendien is Elbit fabrikant van drones die in de Gazastrook worden gebruikt en getest. Ook worden door Elbit clusterbommen gemaakt, die door meer dan 100 landen in de wereld worden afgewezen, omdat ze zoveel burgerslachtoffers maken.
AXA is dus verbonden met de Israëlische bezetting, de diefstal van land en grondstoffen.  

campagne
afbeelding: intal campagne website 

Ontdek meer

Plaats een reactie