IEDER MENS IS GELIJK

COVID-19: de getallen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Zoals in onderstaande grafiek is aangegeven, is er sinds de maand juni een gestage groei van het aantal besmettingen met als belangrijkste epicentra Hebron en Oost-Jeruzalem. In de Gazastrook zijn alle scholen tot nader order gesloten. In de Westbank zijn er quarantainecentra in Jericho, Jenin en Nablus.

In de Gazastrook zijn 1171 gevallen van COVID vastgesteld. Verreweg de meeste gevallen zijn geïmporteerd van buiten de Gazastrook. Quarantainevoorzieningen helpen besmette mensen wanneer ze thuis niet afgezonderd kunnen worden. 8 500 mensen zijn thuis in quarantaine. De lockdown die 24 augustus werd afgekondigd, is in enkele wijken intussen versoepeld.
Er is een serieus tekort aan beademingstoestellen, monitors, mondmaskers, handschoenen en testkits.
In de bezette gebieden lopen 1,7 miljoen mensen gevaar om ondervoed te worden.

Ontdek meer

Plaats een reactie