IEDER MENS IS GELIJK

Search

Palestijnse gouverneur Jeruzalem toegang ontzegd

Facebook
Twitter
Email
Print

De Palestijnse gouverneur van Jeruzalem, Adnan Ghaith, is op 16 augustus door de IsraĆ«lische autoriteiten de toegang tot de Westelijke Jordaanoever voor een periode van zes maanden ontzegd. Nadat de gouverneur ā€™s ochtends werd opgeroepen zich bij het IsraĆ«lische al-Moksabiyya-detentiecentrum te melden voor een ondervraging, werd ā€™s avonds bekend dat hij de Westelijke Jordaanoever niet meer mag betreden. Het is de vijfde keer dat Ghaith, die in augustus 2018 door de Palestijnse Autoriteit als gouverneur werd aangesteld, deze strafmaatregel wordt opgelegd. De laatste termijn zou op 20 augustus zijn afgelopen, nu komen daar dus nog zes maanden bovenop. In twee jaar tijd is Ghaith bovendien zeventien keer gearresteerd door de IsraĆ«lische autoriteiten, meestal vanwege het deelnemen aan ā€˜illegaleā€™ politieke activiteiten in Jeruzalem.
The Rights Forum Nieuwsoverzicht 4 en 18 augustus 2020 

foto: archief Palestina Solidariteit: stad in de Westbank

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22!Ā 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be