IEDER MENS IS GELIJK

Israël annexeert groot stuk Palestijns land

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print
Israëlische autoriteiten hebben in de laatste week van augustus ruim 50 hectare Palestijns land van het dorp Nahalin geregistreerd als eigendom van het Joods Nationaal Fonds. De voorzitter van de regionale raad van Gush Etzion, een cluster van illegale Israëlische kolonies tussen Jeruzalem en Bethlehem, noemde de annexatie van Palestijns land een historische maatregel. Het geannexeerde land zal worden gebruikt om de kolonies van Gush Etzion uit te breiden. Daarnaast werden in Nahalin, dat ten westen van Bethlehem ligt, door de Israëlische bezettingstroepen drie slooporders uitgevaardigd en moet de constructie van zes andere gebouwen worden stopgezet. De formele annexatie mag dan zijn uitgesteld na de deal tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten, maar de facto gaat de annexatie gewoon door.

Ontdek meer

Plaats een reactie