IEDER MENS IS GELIJK

Vernielingen op de Westelijke Jordaanoever

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Israël gaat door met het vernielen van huizen ondanks het feit dat in tijden van COVID mensen zonder dak boven hun hoofd een groter risico lopen op besmetting.
In de maand juni was er een piek in Israëlische vernielingen: In de Westbank werden 151 Palestijnen dakloos gemaakt bij de vernieling van 30 woningen. Dit is evenveel als de vijf maanden ervoor. Daarnaast werden 33 gebouwen vernietigd.
De VN-organisatie OCHA bericht dat sinds de start van de COVID-pandemie er 393 bouwwerken werden vernietigd, waarvan 46 bewoonde huizen. 299 bewoners moesten een ander onderkomen zoeken. Dit zijn 60% meer vernielingen dan in de periode tussen 2017 en 2019. 

https://www.btselem.org/press_releases/20200706_israel_ramps_up_demolitions_despite_coronavirus_outbreak
https://www.ochaopt.org/content/covid-19-emergency-situation-report-17

Een konvooi komt op 1 juni vroeg in de morgen aan in Khirbet ‘Alan in de Jordaanvallei met grote sloopvoertuigen om te vernielen. Een waterpomp en ander gereedschap werden in beslag genomen.

3 juni 2020: soldaten en bulldozers trekken Khirbet al-Markez ten Zuiden van Hebron binnen om 6 woningen te vernielen die met Europees geld zijn gefinancierd. Europa heeft gewaarschuwd dat deze acties gevolgen zullen hebben voor de Israël-EU-relaties. Toch gaat Israël door met zijn vernielingen, tot nu toe zonder daarvan sancties te ondervinden.

https://www.btselem.org/photoblog/202007012_if_you_build_it_they_will_come

Ontdek meer

Plaats een reactie