IEDER MENS IS GELIJK

Zoeken

Dit stuk van de zee is van ons

Facebook
Twitter
Email
Print

Suhail al-Amoudi gaat iedere dag naar de kust van Gaza. Hij is namelijk altijd visser geweest. De reden dat hij niet meer kan vissen is dat zijn boot in beslag is genomen. Dat gebeurde in 2018 toen hij probeerde de blokkade van Gaza te doorbreken. Hij voer met zijn boot naar Cyprus om zijn passagiers te helpen bij het vinden van medische hulp. Anderen wilden in het buitenland studeren.

De marine van Israël greep in. De boot werd naar Ashdod gebracht en daar in beslag genomen.
Al Amoudi kreeg een gevangenisstraf van anderhalf jaar, omdat hij lid zou zijn van een terroristische organisatie. Toen de boot werd overvallen, was echter niemand gewapend. De passagiers werden vrij snel naar Gaza teruggebracht. Een van hen is inmiddels gestorven wegens het nalaten van noodzakelijke medische zorg.

De zee bij de Gazastrook is een van de meest gevaarlijke ter wereld. Dit jaar zijn er 350 vormen van Israëlische geweldpleging geregistreerd.

Al Amoudi kijkt naar de boten in de haven: ‘dit stuk van de zee is van ons. Niemand kan ons eruit schoppen!’

Het is voor Israël routine om boten in Gaza’s territoriale wateren in beslag te nemen. Er is geen wettige rechtvaardiging hiervoor. Israël moet stoppen met deze straffende gewelddadige en onwettige praktijk. Het veroorzaakt ernstige schade in het leven van vissers en hun familie.

 

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be